Dilluns, 14 de juny de 2021 - Edició 1054
La República

[Vídeo] Surten a la llum tècniques barroeres dels serveis d’intel·ligència de l’Estat

Tot va començar amb el viatge de Carod-Rovira a Perpinyà el 2004, que va sortir a la llum per sorpresa de l’aleshores president d’ERC. A partir de llavors i sobretot des de 2012, el Centre Nacional d’Intel·ligència espanyol (CNI) i els serveis de seguretat de l’Estat han tingut Catalunya i el moviment independentista en el punt de mira per desactivar-lo. Han destapat algunes trames de corrupció, i és de pressuposar un ‘modus operandi’ propi dels serveis d’intel·ligència de les pel·lícules de James Bond. La realitat, però, és una altra, com a mínim a tenor de les barroeres tècniques d’extorsió a un activista que ha publicat el setmanari La Directa, tal com es pot comprovar al vídeo que acompanya la peça, també fet públic per La Directa. 

Redacció
Redacció 19/04/2016

Entre 200 i 250 euros per començar a fer de confident per l'Estat

“Captaràs informació en l’entorn dels casals del Poble-Sec […], nosaltres t’oferim una contraprestació econòmica”. És el que dos homes que es van identificar com a membres de “la seguretat de l’Estat” li van dir al jove Quim Gimeno, un dels detinguts en el marc de l’operació Pandora contra centres socials anarquistes. l’octubre passat, en una trobada discreta la setmana passada. Volien aconseguir un confident, comprar una persona amb diners –li n’ofereixen 200 o 250 per començar a fer  la feina- i també amb un cop de mà en el seu procés judicial. 

La facilitat amb què es pot manipular la fiscalia

El cas és especialment greu ja que destapa la fragilitat i la poca maduresa de la justícia espanyola, ja que segons la gravació que ha fet pública La Directa, els dos agents parlen de la facilitat amb què podrien manipular la fiscalia: “Un fiscal és un ‘puto’ funcionari, amb tots els respectes, jerarquitzat, amb els seus caps, que depèn del Govern d’Espanya. Amb un fiscal sí que es podria parlar”. No obstant, els dos individus diuen que a qui no poden manipular és a un jutge, perquè és independent.