Dissabte, 24 de juliol de 2021 - Edició 1094
La República

[Vídeo] Méndez de Vigo redueix els ferits de l’1-O al noi que va perdre un ull per una pilota de goma

Redacció| Per primer cop un membre del Gobierno demana perdó en un mitjà espanyol per les càrregues policials de l'1 d'octubre a Catalunya. Ha estat el ministre d'Educació, Cultura i Esports, i portaveu del govern espanyol, Iñigo Méndez de Vigo, que -en una entrevista a 'La Sexta'- va dedicar un “ho sentim” a les persones que “es van sentir maltractades” per la policia espanyola durant la jornada del referèndum. Però el seu penediment no va durar gaire. 

Redacció
Redacció 29/01/2018
Immediatament després d'aquesta disculpa (en part, forçada per les incisives preguntes de la periodista Ana Pastor), va puntualitzar que l'únic ferit de l'1-O havia estat el noi que va perdre un ull per l'impacte d'una bala de goma disparada per la policia espanyola, tot i estar prohibides a Catalunya. 
 
“He vist imatges que no m'han agradat, i que a tothom li hauria agradat evitar, ningú es troba còmode en aquestes situacions”, va dir per després justificar-les explicant que els guàrdies civils i policies nacionals es van desplegar a Catalunya “complint una decisió judicial”. I va rematar afirmant que “si les comparem [les càrregues] amb altres” que es veuen pel món tampoc tenen tanta importància. 

Per acabar, va responsabilitzar el Govern legítim per haver convocat un referèndum i es va referir a la investidura de Carles Puigdemont i la decisió del Tribunal Constitucional aquest cap de setmana per reclamar-li que es personi davant el jutge. Sobre el 155, va dir que només s'aturarà amb “un Govern amb totes les de la llei” i no amb “un Govern amb trampes”.