Dimecres, 16 de juny de 2021 - Edició 1055
La República

[Vídeo] La Marca Espanya ven sopars de duro i fa el ridícul

Un vídeo de la Marca Espanya realitzat per TVE que mostra les execelències d'Espanya, ja ha quedat obsolet i ridícul quan només han passat dos mesos de la seva publicació. A l'audiovisual s'hi pot veure com uns nens construeixen amb cubs una imatge de satèl·lit de la península i s'hi van intercalant els èxits dels espanyols. De cop i volta, s'hi pot llegir 'Construimos el mundo' i apareixen imatges de Panamà, l'AVE a la Meca i l'obra de Calatrava a NY.

Redacció
Redacció 24/05/2016
En només uns mesos el vídeo ha quedat com una peça d'humor, ja que posa d'exemple d'orgull espanyol les infraestructures que Espanya ha estat construint pel món durant aquests últims anys i que han resultat ser un desastre i una riota que taca greument la imatge espanyola internacional:
 
L'AVE a la Meca
 
Justament ara fa 3 dies va transcendir als mitjans la dimissió del cap del consorci de l'AVE a la Meca, Santiago Ruiz. El que havia de ser l'obra referent de l'enginyeria espanyola s'ensorra i les pèrdues costaran al contribuent de l'estat 1000 milions. El govern de l'Aràbia Saudita ha donat 14 mesos per finalitzar els treballs.
 
El Canal de Panamà
 
La construcció de l'ampliació del Canal de Panamà ha estat tot un culebrot. Espanya va guanyar el concurs amb un pressupost molt baix que ha anat inflant fins que les obres es van paralitzar pel desacord del govern del país centreamericà. El consorci encapçalat per Sacyr que construeix el nou canal de Panamà va elevar les reclamacions per sobrecostos a l'Autoritat del Canal de Panamà (ACP) fins als 3.481.000 de dòlars (3.220 milions d'euros), prop del doble de la quantitat de 1.625 milions de dòlars que reclamava fa dos anys, quan es va paralitzar l'obra, i per sobre dels 3.118.000 de dòlars que va oferir a l'oferta amb què va guanyar el concurs. És a dir, que si s'atenguessin aquestes reclamacions, el cost per Panamà de les obres duplicaria el pressupost inicial.
 
El calatravasaurio de NY
 
No es va fer cap cerimònia d'inauguració després que la megaestructura del World Trade Center de Nova York hagi quedat, per fi, acabada aquest març després de molts problemes de construcció i d'ajust pressupostari a l'alça. A més, s'hauria d'haver inaugurat el 2008 i no pas el 2016.