Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

[Vídeo] La jutgessa Alaya reconeix que no existeix la independència judicial a l’Estat espanyol

Redacció | El tractament judicial que està fent el Tribunal Suprem, l'Audiència Nacional i la fiscalia amb el cas català, ha tornat a posar de manifest la influència política en els jutjats de l'Estat espanyol. De fet, la manca d'independència judicial és més clara que mai. Per això, s'ha fet viral a Twitter un vídeo de la jutgessa Mercedes Alaya, titular del Jutjat d'Instrucció número 6 i coneguda per la seva implicació en casos mediàtics com el 'Cas ERE', on denuncia la falta d'independència judicial en una Conferència a l'Ateneu de Madrid ara fa set mesos.

Redacció
Redacció 03/01/2018
La jutgessa va carregar durament contra el poder polític, que segons ella, intenta polititzar el poder judicial. En aquest sentit, afirma que la independència judicial està “trontollant de manera extremadament greu”. I sentencia que el poder polític roba al poder judicial “la seva principal font de legitimitat: el control al poder executiu”.
 
“El joc processal és molt subtil i passa desapercebut per a la majoria dels ciutadans”, reconeix Alaya, que afegeix que això és aprofitat pels poders públics per posar “més traves als jutges per poder lluitar contra els delictes o per a coartar aquesta independència judicial”. Finalment, avisa que “la independència judicial està en crisis, i per tant, l'estat de dret també”.