Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1104
La República

[Vídeo] La no-violència activa desborda els Mossos i reafirma la unitat popular per la República

Redacció| El poble de Catalunya no ha fallat mai i no ho anava a fer avui. En una jornada parlamentària marcada per la decisió del president del Parlament, Roger Torrent, d'ajornar el ple d'investidura de Carles Puigdemont i els retrets a ERC de la resta de formacions independentistes; els ciutadans han mostrat la unitat real del procés sobiranista que es viu als carrers. 

Redacció
Redacció 30/01/2018

Milers de manifestants -convocats per l'Assemblea Nacional Catalana, però que no han marxat quan l'entitat ha donat per finalitzada la mobilització- han volgut enviar un missatge de suport a Carles Puigdemont i deixar clar que faran el possible perquè es compleixi el mandat popular sorgit de les urnes el passat 21 de desembre. Sempre de manera pacífica i democràtica, però sense deixar de reivindicar els seus drets. 

Així, tot i que els accessos eren tancats inicialment, han entrat al parc de la Ciutadella de Barcelona des del passeig Lluís Companys per tal de poder acostar-se a la seu del Parlament. Els Mossos d'Esquadra ho han intentat impedir, però com l'actitud dels manifestants era totalment pacífica i no violència, no han carregat contra ells i finalment han muntat un cordó policial just al davant del Parlament. Una gran diferència amb la manera com va actuar la policia espanyola contra els votants l'1 d'octubre.