Dijous, 24 de juny de 2021 - Edició 1064
La República

[Vídeo] La Federació de Basquet Espanyola ordena parar l’himne gallec a mitja reproducció en un derbi a La Corunya

La Lliga de bàsquet LEB ORO, el que seria la segona divisió, està en fase de play-offs i ha tocat derbi gallec entre Corunya i Breogán. Però el partit disputat al Palau dels Esports de Corunya no ha transcendit pel resultat o el joc sinó per un fet polèmic al qual l'Estat espanyol ja ens hi té acostumats. L'himne gallec sonava abans del xoc però, de sobte, ha estat tallat de cop i s'embolicava la troca.

Redacció
Redacció 26/04/2016
El Concello va presentar ahir una queixa oficial davant la Federació Espanyola de Bàsquet (FEB) per tallar l'emissió de l'himne gallec en el partit que Bàsquet Corunya i Breogán van disputar al Palau dels Esports de Riazor diumenge passat. El club va publicar en les seves xarxes socials que va ser un comissari de la FEB el que va obligar a posar fi a l'himne abans d'hora.
 
“Volem mostrar davant l'organisme que gestiona el bàsquet a nivell estatal el nostre disgust i malestar pel fet que en una trobada d'ascens que disputen dos equips de Galícia no es permeti escoltar de forma completa l'himne”, va destacar José Manuel Sande, concelleiro de Cultures, Esport i Coneixement.