Diumenge, 8 de Desembre de 2019 - Edició 500
La República

[Video] L’anglès “patatero” de Rajoy, possible motiu per ser exclòs de la trobada d’Obama amb líders europeus

Tal com us explicava directe!cat ahir, Mariano Rajoy va ser exclòs de la reunió entre Barack Obama, de visita a Europa, amb els estats més grans per PIB i població d'Europa, Regne Unit, Alemanya, Itàlia i França. Segons aquests indicadors, l'Estat espanyol també hi hauria de ser present però ni Merkel ni Obama el van convidar. Sembla que Obama, coneixedor de les nul·les competències lingüístiques en anglès del president espanyol, li hauria estalviat la trobada. 

Redacció
Redacció 26/04/2016
Els ridículs de Rajoy parlant en anglès són èpics

Encara ressona el “Bueno… I walking in the morning. One hour” de Rajoy a Cameron abans de reunir-se a porta tancada amb el “premier”, o quan en la seva primera intervenció com a president rotatiu del consell de seguretat de l’ONU va inventar una nova expressió d’agraïment en anglès: “May well”, per agrair a la persona que tenia al costat que li ajustés el micròfon abans de parlar.

L'anglès dels líders espanyols

 
No n'hi ha ni un que se'n salvi. Els presidents espanyols des de la democràcia no han dominat l'anglès o, si ho han fet (no sense problemes), quan l'usaven semblava una paròdia de mal gust imitant l'accent texà com el cas de José María Aznar. Ni Calvo Sotoelo, Adolfo Suàrez, Felipe González, Zapatero ni Rajoy ho han aconseguit.
 
L'anglès dels líders catalans
 
L'actual president de la Generalitat de Catalunya parla amb fluïdesa Anglès i Francès (vídeo). A més, cal recordar que la seva dona presenta un programa 'Catalonia Today' tot en anglès. Coneguts per tots els catalans era, també, el domini de llengües d'Artur Mas, que havia arribat a fer rodes de premsa en quatre idiomes: català, castellà, anglès i francès.
 
Per Rajoy, l'anglès és imprescindible per tenir títol universitari
 
Ara fa tot just una setmana que el president en funcions de l'estat espanyol, Mariano Rajoy, defensava que no es doni un títol universitari si l'alumne no té un bon nivell d'anglès. Així ho afirmava durant la convenció del PP a Saragossa. Això sí, que s'apliqui en un termini de deu anys que serà quan s'exigeixi a tot universitari que acrediti un nivell B2 d'anglès.

Relacionats