Dijous, 24 d'Octubre de 2019 - Edició 455
La República

[Vídeo] Fanatisme desbocat a Intereconomía amb ofenses al català i amenaces de presó

Radio Intereconomía continua amb la tasca d’atiar l’odi contra Catalunya i l’independentisme de manera impune, sense cap limitació, però aquest dijous el fanatisme s’ha desbocat tant al programa dels matins, ‘Buenos Días España’, com al de la nit, ‘El Gato Al Agua’. Els protagonistes, el periodista falangista Eduardo García Serrano, recordat per dir-li “porca” i “zorra” a la llavors conselleria de Salut, Marina Geli, i el president de Vox, Santiago Abascal.

Redacció
Redacció 18/06/2016

García Serrano demana que s'amenaci els nacionalistes amb la presó

Durant la tertúlia del magazín matinal que presenta (es pot recuperar a partir del minut 45 d'aquest vídeo), García Serrano ha dit que “els nacionalistes són insaciables, no els reconvertiràs mai, només s’agenollen davant d’un govern fort, sever, i algú que els digui: ‘La presó de Quatre Camins t’agafa a deu minuts de casa!’”. Tant ell com els altres tertulians han coincidit a apuntar que el govern del PP no ha estat prou contundent. En aquest sentit, el mateix periodista ha deixat clar que un nacionalista “és com tenir un familiar esquizofrènic, els nacionalistes són esquizofrènics, estan malalts, és una malaltia”. 

Intenta escalfar Anna Gabriel i Artur Mas

Per contra, García Serrano no es defineix com a nacionalista espanyol: “Jo sóc universalista, jo pertanyo a una nació que aporta una cultura universal a la humanitat”. No ha dubtat a posar al mateix nivell la importància de l’espanyol i l’anglès amb la del llatí i el grec a l’edat antiga, i ha dit: “Que això irrita a Anna Gabriel? Que es foti. Que això irrita a Artur Mas? Que es foti”. Pel que fa al català, creu que és una llengua “d’anar per casa”.

“Els habitants més respectables de Gibraltar són els micos”

El mateix periodista també ha vomitat odi al voltant de la qüestió de Gibratar, dient que “els habitants més respectables [del penyal] són els micos”. També ha opinat que “els anglesos són corsaris i només es dobleguen quan fas servir la força”. D’altra banda, unes hores després, durant el programa ‘El Gato al Agua’, el president de Vox, Santiago Abascal, ha seguit el discurs de García Serrano: “Hi ha gent que està a la presó per delictes menors que els que cometen Mas i Puigdemont”. Abascal es presenta el 26J com a candidat a la presidència d’Espanya pel partit ‘ultra’. 

Relacionats