Dilluns, 24 de Febrer de 2020 - Edició 578
La República

[Vídeo – Exclusiva] Les receptes de Tremosa i Terricabras en el debat del RUI

Guifré Jordan @enGuifre – Ramon Tremosa i Josep Maria Terricabras, al costat d’altres eurodiputats sobiranistes, estan cridats a jugar un paper determinant a Europa en els moments determinants d’aquesta legislatura perquè hi hauran de defensar les decisions preses a Catalunya. És per això que, tenint també en compte la seva òptica i experiència comunitària, és rellevant escoltar la seva opinió en el debat de com culminar el procés: amb un RUI, una DUI, eleccions, llei de transitorietat… En declaracions exclusives a directe!cat ho expliquen, tal com podeu visualitzar en el vídeo que acompanya aquesta peça.

Redacció
Redacció 21/09/2016

Terricabras aposta per la llei de transitorietat per sobre de tot

Ramon Tremosa no descarta cap opció, però suggereix “una combinació: fem un RUI i si els unionistes no van a votar, l’endemà es trobaran una DUI”. Pel que fa a Terricabras, creu que l’opció que generi més consens entre les forces polítiques catalanes seria la bona, però en qualsevol cas abans de votar, segons ell s’ha d’aprovar la llei de transitorietat perquè “ha de marcar que Catalunya es proclama independent i que la legalitat catalana valdrà i governaria sobre les eleccions o el referèndum”.

Tremosa: “No ens ha de fer por estar sense reconeixements internacionals unes setmanes”

Tots dos representants han volgut fer una crida a la calma i la paciència. En aquest sentit, el republicà ha dit que no caldrà tensar la corda, ja que “els esdeveniments, quan es vagin produint, arribaran a un moment de clímax que faran que les dificultats d’entesa entre Catalunya i Espanya siguin tan importants que hagi d’intervenir algun principi arbitral, que serà la UE, segur”. Un discurs que en bona part comparteix amb el convergent: “No ens ha de fer por estar unes setmanes ‘in the clouds’, als núvols, perquè a Estònia el dia abans de la declaració d’independència la Thatcher i el Mitterrand trucaven dient: ‘mai no els reconeixerem’ i ells van tirar pel dret, van estar unes setmanes sent independents i ningú els havia reconegut, i van aguantar”. 

Relacionats