Dijous, 29 de juliol de 2021 - Edició 1099
La República

[Vídeo] Emotiu i combatiu espot de la CUP amb l’Hospitalet de protagonista

La CUP tira d'ambient familiar i feminista per defensar la convocatòria de l'1 d'octubre. En un vídeo on es pot interpretar el caràcter integrador la societat catalana, l'àvia, d'origen forà, explica a la seva filla com varen ser els seus primers dies a Catalunya recordant la seva arribada a l'Estació de França amb una maleta de cartó.

Redacció
Redacció 16/09/2017
L'àvia, resident de l'Hospitalet i castellanoparlant, ensenya unes fotografies de quan era jove a la seva néta mentre recorda quan el municipi era “tot camp”: “van venir a fer pisos, però no van fer els carrers, l'ajuntament ens tenia abandonats. Quan ens vam manifestar ens van enviar els grisos”. La filla, sorpresa pel caràcter combatiu de l'àvia, li pregunta si en algun moment la varen tancar a la presó: “m'hi van tancar quan van tancar la fàbrica de Santa Coloma”.
 
En el moment de l'aparició de la mare, la filla pregunta si ella va córrer els mateixos riscos, “no em van detenir perquè corria molt”, respon en català, “però a vegades ens hem d'espolsar la pols per avançar” mentre cita reformes com la llei del divorci, l'avortament i la fi del servei militar obligatori. La filla pregunta en veu alta, i ara què ens queda? “Doncs l'1 d'octubre”, concreta la mare. “És veritat, hem d'anar a votar per canviar-ho tot”, etziba la filla.
 
El vídeo acaba amb imatges de l'àvia preparant un gaspatxo, típic andalús, mentre resa: “El que no sembra, no recull. Sempre hi ha noves lluites que afrontar, i viure vol dir prendre partit”.