Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1104
La República

[Vídeo] Els missatges de l’ANC i Òmnium pels 100 dies de Sànchez i Cuixart privats de llibertat

Redacció| Avui, quan fa cent nits que Jordi Sànchez i Jordi Cuixart dormen en presons madrilenyes per les seves idees polítiques, la Guàrdia Civil ha entrat a les seus de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i d'Òmnium -per tal de revisar els correus electrònics dels presos polítics- en un nou capítol de la causa que pesa contra ells per presumptes delictes de rebel·lió i sedició. Un pas al qual han reaccionat els actuals portaveus de les entitats sobiranistes, amb contundents missatges que han difòs via xarxes socials.  

Redacció
Redacció 24/01/2018
El vicepresident d'Òmnium Cultural, Marcel Mauri, ha denunciat que “és inimaginable i insòlit que la Guàrdia Civil entri a la seu d’una entitat cultural i democràtica” en l’Europa del segle XXI i que això “no hauria d’haver passat mai, com tampoc que el president de l’entitat estigui a la presó des de fa 100 dies”. Ha recordat que fa 56 anys des del naixement d'Òmnium i la Guàrdia Civil no hi havia entrat mai. “És un dia trist per a l’entitat i la democràcia”, ha afegit. També ha matissat que els advocats de l’entitat estan presents durant el procés de buidatge de la documentació de Cuixart i que “no hi ha hagut cap escorcoll ni a l’entitat ni al despatx del president”.
El líder accidental d'Òmnium, també ha volgut recordar la veritable noticia del dia, relacionada amb la corrupció al Partit Popular. “Coincideix amb el dia que la Guàrdia Civil entra a Òmnium. Però també coincideix amb el dia en el qual hem vist com, al País Valencià s’ha destapat la corrupció del PP”, ha subratllat Mauri.

Al seu torn, el vicepresident de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Agustí Alcoberro, ha explicat que l'advocat de Jordi Sànchez, Jordi Pina, assegura que l'entrada de la Guàrdia Civil a la seu de l'ANC forma part d'una diligència “normal” i que no significa “cap canvi” en el procés judicial de Sànchez. Alcoberro ha fet una crida a la ciutadania per tal que no es personés a la seu abans de recordar els 100 dies a la presó del diputat electe.