Dissabte, 24 de juliol de 2021 - Edició 1094
La República

[Vídeo] El discurs ple d’odi d’un exsecretari de CCOO contra l’independentisme

Redacció | L'exsecretari de CCOO, José María Fidalgo, ha carregat contra l'independentisme en el debat “La resposta al pròxim pas del nacionalisme”. L'exsecretari d'un dels sindicats majoritaris ha assegurat que és necessari que els “antinacionalistes” es “recomponguin” per fer front a l'independentisme a Catalunya. En aquest sentit, l'exmembre de CCOO ha criticat tots els “nacionalismes perifèrics” de l'Estat perquè són “arcaics”.

Redacció
Redacció 23/01/2018
“Desitjo que més que recompondre la dreta o l'esquerra, ens recomponem els antinacionalistes”, ha assegurat Fidalgo en el debat organitzat per la Fundació Villacisneros, que per segon any organitza un cicle de conferències contra tots els nacionalismes de l'Estat.
 
En aquesta línia ha apostat per la unió de les forces del 155. “No vull treure cap vot ni a Rosa Diez ni tampoc a Bauzá (PP Balear)”, ha sentenciat. L'exmembre de CCOO, que assegura que l'esquerra ha estat la seva coordenada intel·lectual juvenil, també ha criticat “l'esquerra moderna”, perquè, segons ell, “no reivindica drets substantius sinó que reivindica reconeixements com el reconeixement a les dones o al col·lectiu LGTB, i així no es fabriquen espanyols”, conclou. 

 
En el debat han participat també la presidenta del PP Valencià, Isabel Bonig, el senador per Balears del PP, José Ramón Bauzà, l'expresidenta d'UPyD, Rosa Díez i el portaveu de C's, Juan Carlos Girauta.
 
Precisament, el portaveu de la formació taronja ha afirmat durant la seva intervenció que “s'aplicarà el 155 les vegades que faci falta fins que Catalunya tingui el govern que es mereix Espanya i els catalans”.