Dijous, 12 de Desembre de 2019 - Edició 504
La República

[Vídeo] El Canadà esbroncarà Espanya pel judici a Mas i demanarà que deixi votar als catalans

Nou revés a la política hostil i judicial del govern espanyol cap a Catalunya. En aquest cas, un país que forma part del G8, el Canadà, renyarà Espanya per no reconèixer el dret a l'autodeterminació dels catalans i, posant el crit al cel, manifestarà el seu rebuig a la judicialització del procés posant d'exemple Artur Mas i Carme Forcadell. Així ho ha assegurat el representant del ministre d'Afers Estrangers canadenc, Matt DeCourcey, al mateix Parlament del país nord-americà gràcies a una pregunta formulada pel Partit Quebequès.

Redacció
Redacció 11/02/2017
Una dura interpel·lació
 
Tal com informa el portal Geopolítica.cat, el Bloc Québécois, mitjançant la parlamentària Monique Pauzé, ha volgut interpel·lar el govern canadenc en relació als judicis contra Artur Mas i Carme Forcadell, Pauzé, amb un to contundent, va explicar al govern baixa qualitat democràtica l'estat espanyol, fent una crida al govern federal a prendre posició a favor dels polítics imputats. La diputada ha demanat al govern canadenc que faci arribar al govern espanyol la consideració canadenca que els judicis són intolerablement antidemocràtics.
 
Una resposta encoratjadora
 
El representant del ministre d'Afers Estrangers canadenc, Matt DeCourcey, va contestar assegurant i garantint que faria arribar als seus homòlegs internacionals les consideracions del Canadà sobre el procés català: faran arribar al govern espanyol el concepte que tots els drets humans han de ser respectats arreu del món, inclòs aquell del dret a l'autodeterminació. Que els drets democràtics han de ser respectats arreu del món.
 
L'actual primer ministre del Canadà, Justin Trudeau, és membre la internacional liberal, organització que la setmana passada va realitzar una declaració de suport a Artur Mas on definia el judici contra els imputats del 9-N com una farsa i un teatre.

Relacionats