Dijous, 24 de juny de 2021 - Edició 1064
La República

Un vídeo demolidor de Súmate ensenya les vergonyes de Juan Carlos I

La sectorial del Vallès Occidental de la plataforma independentista Súmate, ha penjat un vídeo al seu perfil de Facebook amb un recull de mentides que es diuen sobre qui ha estat el rei de l'Estat espanyol durant les últimes quatre dècades. Al vídeo s'hi pot veure a Juan Carlos I elogiant i enaltint a Francisco Franco durant una entrevista a una televisió francesa, també com no va ser escollit democràticament i com va jurar les lleis franquistes. El vídeo ha estat un èxit camí de les 50.000 visites.

Redacció
Redacció 17/03/2016
“El General Franco va ser qui va aconseguir resoldre la situació de crisis del 1936, va jugar un paper fonamental per treure a Espanya de la segona guerra mundial i ell ha assentat les bases per al desenvolupament de la nostra societat. Per mi el general Franco és un exemple de l'acompliment patriòtic al servei d'Espanya y per això tinc per a ell un gran afecte i admiració”
 
Aquestes són paraules textuals del monarca espanyol Juan Carlos I que es poden veure al vídeo de Súmate. També hi apareixen imatges de la seva coronació el 27 de novembre del 1975 (cerimònia d'unció que es va anomenar 'Misa del Espíritu Santo') on va jurar el càrrec per les lleis de Franco i on li va entregar fidelitat i lleialtat, desmuntant a aquells poc instruïts que asseguren que va ser un rei democràtic. Aquest fet reforça encara més el real paper que va tenir Juan Carlos I durant l'intent de cop d'Estat del 23F i que directe!cat us va recordar en aquesta notícia.