Dilluns, 21 de juny de 2021 - Edició 1061
La República

[Vídeo] Ciudadanos, darrere de les penyes taurines de l’Ebre que ara titllen els animalistes d’agressors

L’Agrupació de Penyes i Comissions Taurines de les Terres de l'Ebre ha dit ara en un comunicat que els defensors dels esdeveniments amb toros de l’extrem sud del país se senten “constantment agredits pel sector animalista”. Unes declaracions sorprenents perquè són la resposta al vídeo que ahir va sortir a la llum unes agressions a dues activistes d’Anima Naturalis durant un espectacle perquè estaven intentant gravar-lo amb càmeres. Es dóna la circumstància que l’entitat que acusa ara els animalistes d’agressors  està presidida per un membre de Ciudadanos. 

Redacció
Redacció 03/05/2016

El president de l'Agrupació, membre de Ciudadanos

La cara visible l’entitat, Joaquim 'Ximo' Martí, va anar de segon suplent a la llista del partit d’Albert Rivera per la circumscripció de Tarragona en les eleccions espanyoles del 20D (com es pot veure a la pàgina 277 d'aquest enllaç). Segons el seu Twitter, que ara ha tancat, és “subdelegat de Ciudadanos Terres de l’Ebre” i llicenciat en educació física i ciències religioses. És simptomàtic que el màxim exponent de les festes taurines de l’Ebre sigui d’aquesta formació, ja que el principal pretext que usen per defensar-les és que són catalanes, però potser l’argument que alguns no diuen és que suposen el reducte en versió catalana d’una tradició espanyolista que ja ha estat foragitada del Principat.

Actitud desafiant dels taurins envers els animalistes

L’entitat que agrupa les penyes taurines ebrenques una crida a la unitat del territori per defensar la festa amb bous i han exigit “poder continuar amb unes festes completament legals sense sentir-se constantment agredits pel sector animalista”. Tot i condemnar els fets de divendres passat a Mas de Barberans (Montsià), l’Agrupació ha pres una actitud bel·ligerant amb el moviment animalista. Segons un comunicat, prendran “les mesures legals necessàries” perquè no quedin impunes “tots els atacs indiscriminats cap a la festa dels bous, els danys a la intimitat de les persones, les denúncies falses interposades i els insults greus cap a la gent del territori”.