Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1101
La República

[Vídeo] Buenafuente dóna per feta la independència en el seu últim monòleg

Gerard Sesé @gerardseseAvui dijous Andreu Buenafuente acaba la temporada del seu primer programa fet íntegrament des de Madrid, al canal privat Cero de Movistar Plus. Durant el seu característic monòleg que obre el seu show, ahir el comunicador català va parlar desacomplexadament sobre el referèndum de l'1 d'octubre i, a més, va fer bromes on es donava per feta la independència de Catalunya.

Redacció
Redacció 06/07/2017
Buenafuente va expressar la possibilitat que quan tornés el seu programa a la pròxima temporada, a partir de la tardor, potser ell ja seria un estranger, suposant que el 'Sí' podria guanyar el referèndum. De fet, va aprofundir sobre aquest supòsit per a seguir fent humor, del tot desacomplexat i atrevit. Va explicar que en cas que els sobiranistes guanyin el referèndum, la independència es declararia en 48 hores, un fet que atribueix a què “els de Google Maps puguin canviar les fronteres del mapa”.
 
A més, també va haver-hi moments per criticar amb forta ironia i contundència el govern espanyol. Concretament a Maria Dolores de Cospedal, ministra de defensa, i les amenaces sobre l'ús de l'exèrcit per actuar a Catalunya. Un dels moments més brillants és quan explica que si Espanya envia els tancs a Catalunya “hauran de pagar els peatges”.
 
Però a més, explica que els catalans, tan perillosos i violents, en clau d'ironia, estan untant els fusells amb tomàquet i protegits per la Moreneta, que és del Bronx, un dels barris de New York més coneguts per l'elevat grau de violència al carrer.

Aquí un resum del monòleg (i aquí el monòleg sencer)