Dijous, 29 de juliol de 2021 - Edició 1099
La República

[Vídeo] Bosch retreu al govern municipal la falta de compromís per negociar el pressupost

Redacció | El líder d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona, Alfred Bosch, ha aprofitat la comissió extraordinària d'Economia sobre els pressupostos per retreure al govern de Colau la falta de compromís amb Barcelona per no seure abans a parlar del Pressupost del consistori amb els grups de l'oposició. 

Redacció
Redacció 19/01/2018
“Qui té actitud de govern a la ciutat de Barcelona?”, li ha preguntat de forma retòrica Bosch al primer tinent d'alcalde, Gerardo Pisarello, aquest divendres al matí. “L'oposició que durant mesos insisteix que vol parlar dels comptes que afecten la ciutat de Barcelona o el govern que no hi ha manera que ni tan sols respongui aquesta situació?”, ha etzibat el republicà.
 
En aquest sentit, li ha recordat que ERC va enviar una carta a l'alcaldessa el 13 de novembre per concretar una reunió per negociar els pressupostos i ha lamentat que fins al 16 de Gener no es va celebrar aquesta trobada. “Si tarden dos mesos per parlar d'una cosa que interessa al govern de la ciutat, que està fent?”, ha interpel·lat Bosch. 
 
Negociacions fins a l'últim moment
 
L'Ajuntament de Barcelona ha superat el penúltim tràmit per l'aprovació dels pressupostos en la comissió extraordinària d'Economia i Hisenda sobre les al·legacions als comptes del consistori aquest divendres al matí. La llum verda als comptes de la ciutat de Barcelona es decidirà en un últim moment. Tots els grups municipals, tret del PP que ha votat en contra i el vot favorable del govern municipal, han fet reserva de vot i emetran la seva posició a la sessió plenària de la setmana que ve.
 
La primera estratègia d'Ada Colau per tirar endavant els pressupostos de l'Ajuntament a través de la qüestió de confiança, un mecanisme excepcional per aprovar els comptes sense haver de pactar amb l'oposició, s'ha vist truncada per l'imperatiu dels grups municipals a negociar. L'escenari més probable és un pacte que permeti l'abstenció del PDeCAT, ERC i el PSC. De moment, Colau ja ha acceptat la petició del PDeCAT i ha retirat la partida de 400.000 euros per redactar el projecte del tramvia per la Diagonal.