Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

[Vídeo] Arrimadas admet la realitat: ”Hem intentat formar govern, i és impossible”

Redacció | Per primera vegada la candidata a la presidència de la Generalitat, Inés Arrimadas, ha admès que no té els diputats suficients per formar el govern nacionalista espanyol per frenar l'independentisme.

Redacció
Redacció 18/01/2018
En l'entrevista d'avui a Els Matins de TV3, Pere Bosch li ha recordat les paraules que ella mateixa va pronunciar en una entrevista a El País, on va dir “no renuncio a formar govern a Catalunya”. Arrimadas, que ha matisat ràpidament l'afirmació, ha concretat que “això ho vaig dir a principis de gener”. Segons la futura cap de l'oposició unionista, la força taronja es va reunir amb dirigents dels comuns, a qui sempre anomena Podem, però fou “impossible” arribar a un acord: “Ahir tenia interès a veure el posicionament final, però van tancar la porta”
 
Interpel·lada pel presentador sobre quines sumes, després de la victòria del candidat independentista per presidir la Mesa del Parlament amb 65 vots a favor, contra els 56 que van votar l'opció de Ciutadans, Arrimadas ha justificat de nou el resultat excusant en el vot en blanc i afirmat que la votació fou “una anècdota”: “El que importava era saber si Podem volia tenir una Mesa representativa dels vots. Crec que no han entès prou bé per què han tingut aquests resultats, els seus votants majoritàriament no són independentistes”.