Divendres, 24 de setembre de 2021 - Edició 1156
La República

“Venen decisions molt importants amb què ens juguem el ser o no ser”

Barcelona (ACN).- El president de la Generalitat, Artur Mas, ha adreçat un missatge als catalans que viuen fora del país en el qual subratlla que en els pròxims mesos “venen decisions molt importants”, amb eleccions no només municipals sinó, sobretot, al Parlament de Catalunya. I els insta a fer els tràmits que calgui per poder-hi participar, perquè “aquesta vegada ens juguem gairebé el ser o no ser i, per tant, us demano que estigueu molt atents, de cara a contribuir a decidir com a col·lectivitat i com a nació el nostre propi futur, en pau i llibertat”. Mas ha fet aquest missatge institucional amb motiu del Dia Internacional de la Catalunya Exterior, que se celebra cada any el primer diumenge després de Sant Jordi.

Redacció
Redacció 26/04/2015

Dia Internacionals de la Catalunya Exterior, la nostra xarxa diplomàtica al món

El Govern va establir l'any 1999 aquesta diada per reconèixer la trajectòria dels catalans expatriats, reforçar el manteniment de la seva identitat i agrair la tasca que fan en favor de la projecció internacional de Catalunya, sobretot per part dels casals catalans i altres xarxes com Catalans al Món.

Missatge en vídeo dirigit als catalans del món

En el missatge, enregistrat en vídeo, el president de la Generalitat agraeix “l'enorme mobilització dels catalans al món”, a través dels casals i de les xarxes socials, “a favor del gran projecte polític català, que no és altre que poder decidir el nostre futur en llibertat i poder exercir la nostra sobirania i el nostre dret d'autodeterminació”. “Sé fins a quin punt us ho creieu”, afegeix el cap de l'executiu català, i posa com a exemple la participació activa en el 9N de nombroses comunitats catalanes a l'exterior.

Drets i deures dels catalans de la diàspora

Artur Mas assegura als catalans que viuen fora del país que tots “formem part d'una sola comunitat, d'un sol país i d'una sola nació”. En aquesta línia destaca el projecte de llei de la Comunitat Catalana a l'Exterior, aprovat aquesta setmana pel Consell Executiu i enviat al Parlament, perquè “les persones catalanes que esteu fora pugueu tenir drets i deures similars als que tenim a Catalunya i, sobretot, els serveis de la Generalitat”.