Dijous, 7 de juliol de 2022 - Edició 1442
La República

Vaga general al Caixmir en l’aniversari de la mort de dos líders independentistes

La majoria dels comerços i col·legis de la part del Caixmir controlada per l’Índia han tancat avui per secundar una vaga convocada per la Conferència de Tots els Partits de Hurriyat (CTPH), per commemorar el 17è aniversari de l’assassinat de Mirwaiz Mohammad Farooq. Un altre important líder independentista, Abdul Ghani Lone, també va ser assassinat el 2002 durant una manifestació que commemorava la mort de Farooq. També es troben tancats la majoria dels edificis oficials.

Redacció 22/05/2007

El fill de Farooq i líder de la CTPH, Mirwaiz Omar Farooq, serà l’encarregat de presidir les cerimònies programades en la principal mesquita de Srinagar, la capital d’estiu de l’Estat de Jammu i Caixmir, denominació oficial índia d’aquesta porció de la regió del Caixmir.

Més tard Farooq pronunciarà un discurs al cementiri on estan enterrats el seu pare, Lone i centenars més de separatistes caixmirians morts en dècades de conflicte.

No hi ha informes sobre violència, tot i que la policia i les forces de seguretat es troben en alerta i han aixecat controls a Srinagar per impedir incidents.
Ja fa més de trenta anys que hi ha lluita independentista a la zona, que focalitza constants conflictes fronterers entre l’Índia i el Pakistan.