Vaga de funcionaris el 2 de juny La República
Dimarts, 15 d'Octubre de 2019 - Edició 446
La República

Vaga de funcionaris el 2 de juny

Les reaccions a la retallada de salaris dels funcionaris arreu de l’Estat no s’han fet esperar i són contundents: UGT ha convocat una vaga general per al sector públic el pròxim 2 de juny, a l’espera que CCOO decideixi durant aquesta tarda si s’hi suma. Les mobilitzacions són en rebuig de les mesures anunciades per Zapatero per reduir un 5% els salaris de tots els empleats públics. UGT creu que les mesures ‘són una agressió sense precedents’ i suposen un incompliment flagrant de l’acord al que havien arribat contra la crisi. Les mesures de protesta s’iniciaran el 20 de maig amb concentracions davant les delegacions i subdelegacions del Govern espanyol i una concentració de delegats sindicals a Madrid el dia que comenci la tramitació parlamentària del decret que recull les reformes proposades pel govern. A Catalunya el conseller Antoni Castells va anunciar ahir que els funcionaris catalans també patirien les retallades, i per tant la vaga també es generalitzarà al Principat.

Redacció
Redacció 13/05/2010

Aquesta ha estat la conclusió del Consell Federal de la FSP-UGT, que s’ha reunit de forma urgent aquest matí. Amb aquestes mesures es tracta de plantar cara a la situació generada per ‘una agressió sense precedents’ i que suposa ‘el incompliment d’un acord en vigor que ja recollia l’escenari econòmic de crisi’.UGT proposarà a les altres forces sindicals que s’uneixin a les mobilitzacions proposades.

El sindicat ja avança que es realitzaran totes les mobilitzacions siguin necessàries d’acord amb l’evolució que prengui la possible aplicació d’aquestes mesures. Les mesures de protesta s’iniciaran el 20 de maig amb concentracions davant les delegacions i subdelegacions de govern espanyol, recollida de signatures dels comitès d’empresa, juntes de personal i delegats de personal i una concentració de delegats sindicals a Madrid el dia que comenci la tramitació parlamentària del decret que recull les reformes proposades pel govern.

Aquestes mobilitzacions conclouran amb una proposta de vaga general el dia 2 de juny convocant tots els treballadors públics dels diferents sectors del país, des de la sanitat a l’ensenyament, passant per serveis d’emergències, ajuntaments, comunitats autònomes, i organismes públics.

Relacionats