Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1101
La República

Uriel Bertran reactiva Esquerra Independentista

Després de mesos d’inactivitat, el corrent crític d’ERC Esquerra Independentista (EI), liderat per Uriel Bertran, podria reactivar-se. Aquesta és la idea que desprèn un breu comunicat que els crítics han tramès als mitjans de comunicació, i on convoquen pel proper dissabte 4 de setembre una assemblea oberta a tota la militància d’ERC per analitzar la situació creada amb el vet de les iniciatives populars, que ‘tallen d’arrel la possibilitat del poble de Catalunya d’impulsar una consulta sobre la independència’. El comunicat confirma el que va avançar el propi Bertran a directe!cat arran de la seva renúncia al Consell Nacional del partit, motivada pel vot contrari de Benach a la ILP pel referèndum d’independència. Llavors Urlel Bertran va assegurar que ‘si cal, després de les eleccions tornarem a presentar un projecte per rellançar Esquerra, com vam fer el 2008’, una decisió que prendran a primers de setembre. 

Redacció
Redacció 15/07/2010

El comunicat del corrent crític es veu provocat pel ‘rebuig d’ERC a la ILP per una Consulta sobre la Independència’, i consideren que ‘després de la jornada històrica viscuda el dia 10 de juliol de 2010 la resposta de la classe política ha estat tombar per activa i per passiva la possibilitat que el poble de Catalunya es pugui expressar a través d’un Referendum o Consulta sobre la Independència rebutjant la IP i la ILP presentades’.

Segons els crítics, ‘el rebuig de la direcció d’ERC, i de la resta de partits, a la ILP per una Consulta d’Independència resta credibilitat al compromís d’ERC de condicionar qualsevol pacte futur a la convocatòria d’un referèndum sobre la independència en la propera legislatura i talla d’arrel la possibilitat del poble de Catalunya d’impulsar una Consulta sobre la Independència’.

Així, ‘per analitzar la situació política creada i per prendre les decisions sobre el futur d’Esquerra Independentista’, els crítics liderats per Uriel Bertran convoquen una assemblea pel proper 4 de setembre ‘oberta a tota la militància d’ERC’.