Divendres, 30 de juliol de 2021 - Edició 1100
La República

Uriel Bertran: ‘La independència és l’únic camí per aconseguir el benestar dels pobles basc i català’

Solidaritat Catalana per la Independència i l’esquerra abertzale, a través del diputat Uriel Bertran i dels portaveus bascos Tasio Erkizia i Miren Legorburu, s’han reunit aquest dimarts a Sant Sebastià per iniciar relacions formals entre ambdues formacions independentistes. En la trobada s’han compartit les estratègies que des de Catalunya i des d’Euskal Herria s’estan impulsant per aconseguir la independència de les nacions basca i catalana per la via pacífica i democràtica. Ambdues formacions han constatat que la independència és ‘l’únic camí possible’ per aconseguir el benestar català i basc, i des de Solidaritat s’ha donat ple suport als passos pacífics i democràtics que ha emprès l’esquerra independentista basca, tot denunciant que és ‘del tot insostenible’ que l’Estat espanyol en mantingui la seva il·legalització.

Redacció
Redacció 18/01/2011

També s’ha constatat que l’Estat espanyol ‘es troba en ple procés d’involució autonòmica’, fet que reafirma que la independència ‘és l’únic camí possible per aconseguir un futur de llibertat i de benestar per a Catalunya i per a Euskal Herria és la independència de les nostres nacions’. En aquest sentit, aposten per enfortir els vincles entre el procés català i el procés basc, ja que ‘tot procés democràtic d’autodeterminació amb l’objectiu de la independència que es porti a terme a Euskal Herria és bo per a Catalunya i que tot procés d’autodeterminació que es porti a terme a Catalunya és bo per a Euskal Herria, en la mesura que compartim un mateix Estat espanyol dominador que nega els drets democràtics fonamentals a bascos i catalans’. Ambdues formacions s’han compromès a ‘compartir estratègies i informacions’ perquè la independència sigui una realitat ben aviat.

Per últim, Solidaritat ha denunciat que és ‘insostenible’ que l’Estat mantingui la il·legalització de l’esquerra independentista basca un cop aquesta s’ha compromès amb un procés democràtic i pacífic. En aquest sentit, els d’Uriel Bertran proclamen que ‘ja és hora que l’Esquerra Abertzale pugui actuar políticament des de la legalitat com ho fan totes les altres forces polítiques basques’.