Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

Uriel Bertran acusa Laporta i Portabella de voler fer Hereu alcalde

El secretari General de Solidaritat Catalana per la Independència, Uriel Bertran, ha recriminat a Esquerra Republicana de Catalunya que no faci públic el seu projecte polític per la capital catalana. En una entrevista a TV3 Bertran ha criticat a Jordi Portabella i Joan Laporta que encara no hagin aclarit si el que pretenen és ‘fer alcalde a Jordi Hereu’, ‘Montilla president de la diputació o ‘si pretenen obtenir quotes de poder a l’Ajuntament de Barcelona’. Pel diputat de SI aquesta és més aviat la intenció dels republicans que plantegen un projecte ‘independentista gradualista per influir i participar en els mecanismes de poder’ on la unitat de les forces independentistes pot ser una ‘excusa’ per ‘enredar’ la ciutadania.

Redacció
Redacció 07/03/2011

El secretari general de Solidaritat Catalana per la Independència ha comparegut aquest matí en una entrevista a TV3 on ha explicat el marc programàtic en el que s’està desenvolupant el conflicte amb Joan Laporta i ERC per les llistes municipals.

Segons Bertran hi ha dos projectes polítics al voltant de la independència. El de Solidaritat pretén entrar a les institucions per declarar la independència i fer oposició a l’autonomisme mentre que el d’Esquerra és un projecte ‘gradualista’ d’influir en les institucions i participar en el mecanismes de govern autonòmic.

En aquest sentit Bertran ha recriminat a Esquerra que no hagi fet públic el seu projecte polític per aclarir si del que es tracta és de ‘fer alcalde a Jordi Hereu’, ‘a Montilla president de la diputació’ o d’assumir quotes de poder a l’Ajuntament. Uns objectius que caurien sota el marc programàtic que Bertran ha atribuït a Esquerra.

Per aquest motiu, Bertran ha alertat que proclamar la unitat de les forces independentistes pot ser una excusa per ‘enredar’ la ciutadania i generar un ‘entusiasme’ que ‘s’utilitzi per fer allò que la ciutadania no ha votat’.

El secretari General de SI també s’ha referit al candidat que hauria d’encapçalar una possible llista unitària destacant que Esquerra no hauria respost a la proposta de candidat de consens feta des de SI. Una proposta en la que el mateix Laporta hauria treballat abans de decidir marxar a Esquerra.