Divendres, 30 de juliol de 2021 - Edició 1100
La República

Uns artesans catalans inventen el caganer de Barack Obama

Una empresa catalana d’elaboració artesanal de figures ha convertir en caganer el futur president dels Estats Units després de constatar que, a través de la pàgina web, www.caganer.com la figureta de l’actual president George Bush és el número 1 en vendes. En aquest sentit, una portaveu de la família ha explicat que ‘des que Barack Obama va ser escollit candidat pels demòcrates hem estat pendents de les possibilitats que fos elegit President’.

La família Alós-Pla va elaborar llavors el motlle de guix de la figura del caganer de Barack Obama i, fa unes tres setmanes, amb totes les enquestes assenyalant-lo com a possible guanyador, van iniciar la producció de la nova figura.

Redacció
Redacció 07/11/2008

L’empresa de la família Alós-Pla és reconeguda pels seus caganers populars i anualment crea caganers de personatges famosos. Així, en els darrers anys, ha dissenyat caganers de polítics com els expresidents de la Generalitat, Jordi Pujol i Pasqual Maragall; del president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero; i del líder del Partit Popular, Mariano Rajoy. També tenen el seu caganer el Rei Joan Carles I, el Papa Benet XVI i els periodistes Antoni Bassas i Andreu Buenafuente. També han passat pel seu sedàs esportistes com els futbolistes Leo Messi, Ronaldinho, Eto’o o Puyol, el jugador de bàsquet Pau Gasol o artistes com Salvador Dalí.

També tenen el seu caganer polítics com els consellers de Justícia i Interior de la Generalitat, Montserrat Tura i Joan Saura, respectivament; l’alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, i el president de França, Nicolàs Sarkosy.