Dijous, 29 de juliol de 2021 - Edició 1099
La República

Unnim segueix els passos de La Caixa i inicia els tràmits per convertir-se en banc

El Consell d’Administració d’Unnim ha acordat aquest divendres iniciar els tràmits per a la seva conversió en banc, un acord que s’emmarca dins de la nova Llei estatal de caixes d’estalvis i en l’adaptació a la normativa de caixes introduïda per la Generalitat. Segons explica l’entitat en un comunicat, el Consell d’Administració d’aquest divendres s’ha estudiat la informació sobre la futura nova regulació del sector anunciada pel Ministeri d’Economia i ha decidit la seva reconversió en banc, on es traspassaria l’activitat financera de l’entitat, ‘per donar resposta al compliment, en els terminis previstos, dels nous nivells de capitalització requerits’ Un cop el consell hagi elaborat i aprovat el projecte per a la seva constitució com a banc i de reordenació del grup financer i social, l’Assemblea General, màxim òrgan de govern de la institució, n’haurà de fer la valoració definitiva. Aquest anunci arriba un dia després que ‘La Caixa’ també hagi acordat convertir-se en banc a través de Criteria, que ara passarà a denominar-se Caixabank.

Redacció
Redacció 28/01/2011

Amb aquest model, Unnim seguiria tenint l’estatus jurídics de caixa d’estalvis com a institució matriu del Grup. Segons precisa l’entitat, Unnim percebrà del banc els corresponents dividends i podrà continuar amb l’activitat de la seva Obra Social que, assegura, ‘no ha d’experimentar variacions substancials’.

D’altra banda, Unnim -resultant de la fusió de Caixa Manlleu, Sabadell i Terrassa- continua executant el seu Pla d’integració de la fusió -en quant a la reestructuració d’oficines i de la plantilla de personal i la integració tecnològica- ‘a un ritme superior del previst’ i quedarà pràcticament culminat a finals d’aquest any. Un cop completada la integració, l’entitat comptarà amb 560 oficines i una plantilla de 2.800 empleats i operarà, majoritàriament, a Catalunya i també té presència a la Comunitat de Madrid, al País Valencià, Saragossa i Sevilla.