Dimarts, 27 de juliol de 2021 - Edició 1097
La República

Unnim retreu al govern espanyol el ‘mal tracte’ que estan patint les caixes comarcals catalanes

El president d’Unnim, Salvador Soley, considera que les caixes espanyoles i en especial les comarcals catalans han patit un ‘mal tracte’ per part del govern de l’estat. Soley assegura que l’executiu ‘ha deixat de tenir present’ el que aquest sector ha fet en favor de la societat per afavorir la integració financera de moltes persones. En aquest sentit, ha acusat el govern espanyol de voler fer a les caixes un ‘vestit a mida’ que no els convenç i ha dit que entenen que l’actual context econòmic els obliga a convertir-se en un banc però adverteix que no deixaran de banda ‘l’esperit fundacional i la proximitat’ que els caracteritza.

Redacció
Redacció 02/02/2011

Salvador Soley diu que les caixes han estat sotmeses a un ‘mal tracte’ i que se’ls han exigit un seguit de compromisos que estan ‘fora de tota lògica’. Soley ha lamentat que l’executiu espanyol ‘hagi deixat de tenir present el que el sector ha fet per afavorir la integració financera de molts ciutadans’ que sense les caixes ‘mai haguessin pogut accedir al món bancari’.

Així mateix ha acusat el govern de l’estat de voler-los fer un ‘vestit a mida’ que no els convenç: ‘Si algú ha de parlar de vestits a mida haurem de convenir que en termes de textures tèxtils qui té l’autoritat de parlar-ne som la gent de Caixa Sabadell, Terrassa i Manlleu’, ha dit el president que ha assegurat que ningú millor que aquestes entitats està capacitat per fer-los el vestit que més els convé.

Tot i això ha assegurat ser conscient del context econòmic i ha dit que ‘assumint la seva responsabilitat’ Unnim ha pres la decisió d’adaptar-se al que requereix l’actual moment històric: ‘Si una de les alternatives és crear un banc i que la caixa continuí existint com a titular d’aquesta entitat ho farem’, ha dit. Tot i això ha remarcat que en cap cas Unnim perdrà de vista ‘l’esperit fundacional i la proximitat’ que la caracteritza.