Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1101
La República

Unitat Nacional Catalana reivindica a Barcelona que les seleccions catalanes puguin competir a nivell internacional

Les Joventuts d’Unitat Nacional Catalana han protagonitzat aquest dissabte al vespre una concentració a la plaça de Sant Jaume de Barcelona per reivindicar, amb el lema ‘Que no ens deixin fora de joc!! Marquem-li un gol a Espanya’, que les seleccions esportives catalanes puguin competir a nivell internacional. El desencadenant de la protesta ha estat la prohibició per part de la Federació Espanyola de Futbol que es disputés aquest diumenge un partit amistós entre la selecció de Catalunya i la dels Estats Units. Roger Lluís, membre de la secretaria nacional d’Unitat Nacional Catalana, considera ‘ridícul’ que es posin aquest tipus de traves, que suposen un ‘denigrant cap a Catalunya i cap els esportistes’.

Redacció
Redacció 15/10/2007

En l’acte, s’ha desplegat davant el Palau de la Generalitat una pancarta en què es podia llegir ‘Deteniu-nos, estem jugant sense permís de la Federación Española de Fútbol’ mentre membres d’Unitat Nacional Catalana, vestits amb la samarreta de la selecció de Catalunya, han jugat amb una pilota de futbol davant el Palau de la Generalitat. En el decurs de la concentració, que ha aplegat prop d’un centenar de persones, s’ha mostrat banderes independentistes i s’ha llegit un manifest.

Roger Lluís, membre de la secretaria nacional d’Unitat Nacional Catalana, ha assenyalat que ‘trobem ridícul que fins i tot a nivell esportiu s’hagin de posar traves a Catalunya’ i ha destacat que la societat catalana està ‘cansada’ d’aquest ‘boicot’ a què són sotmeses les seleccions esportives catalanes. Per això, Lluís reclama el dret a competir ‘a l’igual que poden fer escocesos, gal·lesos o irlandesos’ o fins i tot ‘nacions amb estat que són més petites que nosaltres’ però que tenen una selecció reconeguda.

El portaveu d’Unitat Nacional Catalana ha matisat, però, que el partit no pretén ‘negar la presència de la selecció espanyola’ en competicions internacionals ni tampoc que s’obligui a cap jugador català que decideixi entre si ha de competir amb Catalunya o amb l’estat espanyol. ‘És una qüestió de sentiments’, ha recalcat, insistint que, en el cas dels assistents a la concentració, ‘només volem ser representats per una selecció catalana’.

Lluís considera ‘inevitable’ que s’hagi polititzat el tema de les seleccions esportives. ‘Reivindiquem la catalanitat de Catalunya per sobre de tot, i la independència és un pas cap a la catalanitat’, ha declarat. Per això, ha afirmat que si les seleccions catalanes poden competir a nivell internacional ‘la causa catalana políticament arribarà a tot el planeta’. Un aspecte que queda bloquejat pel que es decideix des de Madrid, ‘cal que la gent es mobilitzi i que els mitjans de comunicació es facin ressò de les reivindicacions’, ha assenyalat.

Destacant el caràcter independentista del partit que representa, Roger Lluís conclou que ‘si no es pot aconseguir la independència demà, la nostra lluita és dia a dia’ en causes com, precisament l’esportiva. La concentració d’Unitat Nacional Catalana ha començar a un quart de vuit del vespre i ha durat uns 30 minuts, sense que es produís cap tipus d’incident.