Dilluns, 26 de juliol de 2021 - Edició 1096
La República

UPyD també convoca per dissabte una contramanifestació davant del Tribunal Constitucional

UPyD també. Després que el partit Alternativa Española convoqués una manifestació pel proper dissabte davant de la delegació de la Generalitat a Madrid, la formació de Rosa Diez també es manifestarà pels carrers de la capital espanyola sota el lema En defensa del orden constitucional. Unión, Progreso y Democracia (UPyD) convoca a trobar-se davant del Tribunal Constitucional espanyol (TC) per protestar contra els ‘partits catalanistes’ que el mateix dissabte sortiran al carrer per defensar el dret a decidir. UPyD es manifestarà també per demanar al govern espanyol que acati la sentència contra l’Estatut. Ciutadans s’ha afegit a última hora a la moda de contramanifestar-se i també ha programat per dissabte a les 11 del migdia un acte a Tarragona contra la manifestació Som una nació. Nosaltres decidim.

Redacció
Redacció 07/07/2010

La manifestació del proper dissabte convocada per Òmnium Cultural ha fet aflorar les ànsies manifestants de diversos partits espanyols. Després que al partit Alternativa Española se li denegués la convocatòria de manifestació davant de la delegació de la Generalitat a Madrid, ara és el torn de Unión, Progreso y Democracia que ha anunciat que es manifestarà el dissabte al migdia davant el Tribunal Constitucional de la capital espanyola. La formació liderada per Rosa Diez convoca a sortir al carrer sota el lema ‘En defensa de l’ordre constitucional’ per demanar al govern espanyol que acati la sentència de l’Estatut de Catalunya alhora que demostrarà fermesa davant els partits catalanistes. Al final de la manifestació  Rosa Diez llegirà un manifest on s’acusarà al govern espanyol de burlar la sentència mitjançant ‘dreceres legals’.

Alternativa Española no es manifestarà
Per la seva banda, la manifestació convocada pel proper dissabte per Alternativa Española, formació política de caràcter catòlic, ha estat denegada per la delegació del govern espanyol. El partit polític volia manifestar-se davant de la delegació de la Generalitat de Catalunya a Madrid per donar un ‘Si a Espanya’. La manifestació denegada tenia també com a objectiu donar resposta a ‘socialistes i nacionalistes’.