Dilluns, 27 de setembre de 2021 - Edició 1159
La República

Unió reorganitza la direcció després de la formació del nou Govern

UDC ha reorganitzat el seu comitè de govern després de la formació de nou Govern. El president, Josep Antoni Duran i Lleida, ha explicat que Benet Maimí serà el nou secretari d’Organització en substitució d’Antoni Castellà, secretari general d’Universitats i Recerca. A més, Eva Parera rellevarà la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, en les seves tasques de portaveu del partit. També serà la senadora de designació autonòmica d’UDC, tenint en compte que Jordi Casas ha estat nomenat delegat de la Generalitat a Madrid. Parera prendria rellevància per la seva estreta confiança amb Josep Antoni Duran i Lleida que l’estaria promovent per ocupar un lloc destacat en les properes eleccions espanyoles. El conseller d’Agricultura, Josep Maria Pelegrí, continua sent el secretari general.

Redacció
Redacció 18/01/2011

Després de la reunió del comitè de govern d’UDC, Duran ha anunciat una sèrie de canvis en l’estructura del partit un cop passades les eleccions i tenint en compte que alguns dels seus membres formen part ara del Govern. Així, Benet Maimí serà el nou secretari d’Organització en lloc d’Antoni Castellà, nou secretari general d’Universitats i Recerca.

Benet Maimí substitueix Antoni Castellà
Benet Maimí és llicenciat en Ciències Econòmiques i tècnic en Empreses i Activitats Turístiques. Va ser primer tinent d’alcalde d’Arenys de Mar i és diputat al Parlament. Va ser gerent de Turisme Juvenil entre el 2001 i el 2004 i actualment era el secretari de Política Municipal del partit. Precisament per això, segons ha dit Duran, perquè després de Castellà és qui millor coneix la realitat territorial, s’ocuparà ara de la secretaria d’Organització i de les relacions amb CDC pel que fa a la negociació de cara a les eleccions municipals.

Maimí deixa així el seu càrrec de secretari de Política Municipal, responsabilitat que serà assumida per Toni Font, regidor de Sabadell, llicenciat en Ciències Polítiques i cap de gabinet quan Duran era conseller de Governació.

Eva Parera substitueix Joana Ortega
La vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, deixarà de ser la portaveu del partit i s’ocuparà d’aquesta tasca Eva Parera, regidora d’Economia i Hisenda de l’Ajuntament de Corbera de Llobregat i consellera comarcal del Baix Llobregat. Llicenciada en Dret, també serà la senadora de designació autonòmica que li correspon a UDC, substituint Jordi Casas, que ha estat nomenat delegat de la Generalitat a Madrid.

Tant Maimí com Parera formaran part de la Comissió Executiva Nacional de la Federació (CENF), on cada partit, CDC i UDC, tindran un membre més cadascun. Joana Ortega i Antoni Castellà continuaran però qui surt és Núria de Gispert, que també ha deixat les seves responsabilitats en el comitè de govern d’UDC en ser presidenta del Parlament. Així, entren Maimí i Parera i surt De Gispert.

Un debat a plantejar en els propers mesos és el de si cal un secretari general adjunt. El conseller d’Agricultura continua sent secretari general, però ell i Duran s’han donat un temps per decidir si cal un adjunt. Pelegrí no ha participat en la reunió del comitè de govern perquè es trobava en una trobada de la sectorial d’agricultura al Ministeri.

Joana Ortega ha intervingut per acomiadar-se dels periodistes com a portaveu del partit, agraint l’oportunitat que li va donar Duran i Lleida llavors i que li dóna ara juntament amb Artur Mas com a vicepresidenta del Govern.