Diumenge, 26 de març de 2023 - Edició 1704
La República

Unió Mallorquina prefereix les esquerres i deixaria el PP fora del Govern Balear

Unió Mallorquina (UM) ha decidit prioritzar un pacte d’esquerres a les Illes Balears. Segons va afirmar ahir Maria Antònia Munar, “en igualtat de condicions”, s’inclinarien per un pacte amb el PSIB i el Bloc i no pactarien amb el Partit Popular de Jaume Matas. UM queda, doncs, a l’ espera que el PSIB faci una proposta ferma de govern, tot i que no tanca la porta al PP, que podria oferir-los la lluna en un cove, en un acte a la desesperada per mantenir-se al poder i mantenir les principals institucions illenques.

Redacció 12/06/2007

Per a la presidenta d’UM, Maria Antònia Munar, la pèrdua de la majoria absoluta del PP a les principals institucions de les Illes manifesta “un cert sentiment de canvi” per part de l’electorat, i UM vol col·laborar-hi a través d’un pacte amb el Partit Socialista illenc i el Bloc, que acabaria deixant el PP fora del Govern, del Consell de Mallorca i de l’alcaldia de Palma.

De moment ja s’han materialitzat pactes d’esquerres per governar diversos municipis de les Illes, i les negociacions per governar les principals institucions continuaran els propers dies.