Dilluns, 21 de juny de 2021 - Edició 1061
La República

Unió de Pagesos convoca una mobilització “massiva” al Camp de Tarragona per al proper 10 de maig

El sindicat Unió de Pagesos (UP) ha convocat una mobilització que preveuen ‘massiva’ per al proper 10 de maig al Camp de Tarragona. Els pagesos posen en dubte que els aqüífers del Camp no es vegin afectats per l’ampliació del minitransvasament fins a Barcelona i reclamen que siguin tècnics independents a l’Agència Catalana de l’Aigua els que determinin aquesta afectació. Un dels membres de la comissió permanent d’UP, Josep Maria Coll, ha explicat a l’ACN que els pagesos se senten ‘enganyats’ per la ‘constant proliferació de notícies’ respecte l’aigua i denuncien que s’ha fet una ‘mala planificació’ dels recursos hídrics disponibles.

Redacció
Redacció 17/04/2008

La concentració del dia 10 encara no se sap amb certesa on se celebrarà ja que hi ha divisió d’opinions sobre fer-ho a Tarragona o a Reus. Abans, però, els pagesos tenen una nova cita a Riudoms, al Baix Camp, el proper dia 7 de maig en una nova assemblea que pretén reunir tant a pagesos com a ciutadans. Es pretén així informar a la gent sobre la situació dels aqüífers i ‘la salinització que s’està donant en alguns pous i que la gent desconeix’, segons ha explicat Coll.

L’assemblea d’UP celebrada aquest dimecres a Vilallonga ha servit també per decidir fer una nova acció de protesta, de dimensions més reduïdes que la del 10 de maig, en vistes a la visita del conseller Francesc Baltasar a Tarragona aquest divendres. Diversos dirigents d’UP preveuen rebre el conseller de Medi Ambient amb una escampada de sal tal com es va fer en la protesta del passat cap de setmana davant l’Ajuntament de Tarragona.