Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1101
La República

Unió de Joves declara ‘mort’ l’Estatut i considera que cal treballar per a ‘l’assoliment d’un Estat propi’

Les joventuts d’Unió, Unió de Joves (UJ), també donen per morta la via estatutària, com ahir també va deixar ben clar la Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC), demanant a Mas que ‘deixi de buscar l’encaix de Catalunya amb Espanya’. En un comunicat que ha fet públic la Unió de Joves de les Comarques Gironines, afirma: ‘Ens reafirmem en la nostra màxima aspiració nacional: l’assoliment d’un Estat propi per Catalunya, en el marc d’uns Països Catalans lliures dins la Unió Europea. Considerem, per tant, que l’assoliment de l’Estat propi és l’única solució digna per a la nostra Nació. No es tracta només d’una via legítima i justa, sinó que, ara més que mai, del tot necessària.’

Redacció
Redacció 29/06/2010

La formació juvenil ressalta que ‘ha defensat des de sempre l’Estatut referendat afirmativament pel poble català el 18 de juny de 2006’, que ‘malgrat no complir al màxim les nostres expectatives nacionals’, sí que creu que ‘significava un gran avenç quan a la nostra sobirania i autogovern’.

Però la sentència del TC contra l’Estatut, ‘que retalla punts fonamentals del ja prou moderat Estatut de 2006’, fa que ‘ens veiem obligats a declarar mort aquest Estatut, ja que el resultat que se’ns presenta no és el que el poble català, sobiranament, va decidir en referèndum’.

En base a aquestes reflexions, les joventuts d’Unió han penjat tot de pancartes a les comarques gironines amb el lema L’Estatut és mort. Ara, Independència!.