Dilluns, 26 de juliol de 2021 - Edició 1096
La República

Unes 150 persones tornen a demanar l’absolució de Núria Pòrtulas a Girona

Unes 150 persones s’han concentrat aquest dissabte a la tarda a davant de la Subdelegació del govern de l’Estat a Girona per tornar a demanar l’absolució de Núria Pòrtulas. Aquest dissabte fa dos anys des que la noia de Sarrià de Ter va ser detinguda acusada de col·laboració amb banda armada, va ser el 7 de febrer del 2007. Una de les portaveus de la concentració de suport a Núria Pòrtulas ha recordat que el passat mes de gener el fiscal va demanar cinc anys de presó per a la jove, a més d’una multa de 6.300 euros. Per això, segons la portaveu, aquest dissabte s’ha fet la concentració de suport a la jove perquè el cas està obert, ‘s’ha de treballar’ i no se sap ‘com acabarà’.

Redacció
Redacció 09/02/2009

Sota un fort ruixat d’aigua i calabruix, la concentració ha ocupat durant una hora la Gran Via de Jaume I, que ha estat tallada a la circulació, just davant de la subdelegació del govern de l’Estat. Els manifestants han cridat consignes per l’absolució de Núria Pòrtulas de tots els càrrecs que se li imputen i també han llençat proclames contra els agents dels Mossos d’Esquadra que impedien l’accés a les portes de la subdelegació. ‘No sou funcionaris, sou mercenaris’, ‘Fora la llei antiterrorista’, ‘Jo també sé fer un còctel molotov’ o ‘Dos anys després, aquí no han canviat res’ han estat alguns dels eslògans més corejats pels manifestants.

La cosina de Núria Pòrtulas, Ariadna Monerris, ha agraït la presència d’amics i coneguts, ‘tot i la intensa pluja’, en el segon aniversari de la seva detenció. ‘Es tracta d’un cas que encara està obert, que encara s’ha de treballar i que encara hem de saber com acabarà’, ha recordat Monerris. ‘Fa pocs dies, coincidint amb aquest segon aniversari, va arribar la petició del fiscal demanat cinc anys de presó per a la Núria’, ha lamentat la seva cosina. El fiscal acusa la jove de Sarrià de Ter de col·laboració amb banda armada i demana una pena de cinc anys de presó, una multa de 6.300 euros i la inhabilitació absoluta durant quinze anys. La família de Núria Pòrtulas considera excessiva la pena i que ‘no s’ajusta a la realitat’.

La concentració ha acabat amb la lectura d’un manifest i s’ha dissolt sense causar cap tipus d’incidència.