Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Una vintena de diputats es tapen els ulls per saber què sent un cec

|

- Publicitat -

Aquest circuit forma part d’una iniciativa impulsada per la delegació de l’ONCE a Catalunya i la comissió d’estudi de la situació de les persones amb discapacitats del Parlament, que presideix la diputada Irene Rigau. Precisament, la delegada de l’ONCE a Catalunya, Teresa Palahí, ha comparegut en aquesta comissió després que els diputats passessin pel circuit.

Segons Palahí, Barcelona és una ciutat que ha avançat moltíssim pel que fa l’accessibilitat, però encara queden serrells com la millora dels accessos en el transport públic. Per aquest motiu, Palahí ha demanat a les empreses que produeixin serveis o productes ‘universals’, que ajudin la població en la seva globalitat.

Publicitat

De fet, Irene Rigau, ha explicat que l’objectiu de la comissió és, a final de la legislatura, elevar al ple del Parlament un recull de propostes per millorar la integració dels discapacitats físics o psíquics, i que per fer-ho tindran en compte les propostes de Palahí. Rigau, per cert, despres de passar pel circuit ha destacat que ha sentit una sensació molt ambigua, ja que ha anat acompanyada d’una altra persona però s’ha sentit molt sola.

Per la seva banda, el president del Parlament, Ernest Benach, ha explicat després de fer el recorregut amb els ulls tapats que fer aquesta acció al Parlament suposa que els diputats i els ciutadans prenguin consciència de la situació que viuen els cecs. D’altra banda, el diputat Daniel Sirera ha recordat que el seu avi també era cec, i que ja sap què és conviure amb un invident.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut