Dijous, 5 d'agost de 2021 - Edició 1106
La República

Una sentència pionera del TSJC condemna l’empresa Lu de Granollers per discriminar una treballadora després de ser mare

La Sala del Social del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha condemnat l’empresa de galetes Lu de Granollers per discriminar una treballadora per raons de sexe. Des de l’any 2004, la demandant era coordinadora de línia i s’encarregava de coordinar part de la producció. L’any passat, la treballadora va ser mare i es va acollir a la reducció de jornada. L’empresa, aleshores, la va apartar d’aquesta responsabilitat i va deixar de pagar-li el plus que li donava. Ara, la sentència del TSJC –que és pionera- condemna Galetes Lu a mantenir la categoria de la treballadora, entén que hi ha hagut discriminació per raons de sexe, i imposa a l’empresa el pagament d’una indemnització de 4.200 euros.

Redacció
Redacció 26/10/2007

La demandant, Eva Elvira R.M., va entrar a treballar a l’empresa LU el novembre del 1999. Des de juliol del 2004 era coordinadora de línia suplent i per aquest motiu cobrava un plus. El març del 2006, després d’un permís de maternitat, la denunciant va demanar a l’empresa una reducció de jornada per cuidar el seu fill i l’acumulació de la mitja hora de lactància a què tenia dret.

L’empresa després d’acceptar la seva petició li va comunicar, verbalment, que l’apartava de les seves funcions de coordinadora de línia i que li retiraven el plus que estava cobrant i que un cop tornés a fer la jornada completa recuperaria la condició de coordinadora.

La demandant va considerar que ‘l’actuació empresarial encobreix una actuació discriminatòria per raó de sexe ja que limita el seu dret a la reducció de jornada per atendre un menor’. El 27 de juny del 2006 hi va haver un acte de conciliació en què no van arribar a cap acord i el jutjat social número 3 de Granollers va dictar sentència a favor de l’empresa el 9 de gener del 2007.

Ara el TSJC, després que la demandant presentés recurs contra la sentència ha fallat a favor d’Eva Elvira R.M. i ha declarat nul·la la sentència del jutjat social. A part considera que l’empresa LU va tenir una conducta discriminatòria per raó de sexe i condemna l’empresa a reincorporar la demandant a la seva feina de coordinadora de línia, a abonar-li la retribució proporcional corresponent mentre estigui fent reducció de jornada i al pagament de 4.200 euros per indemnització.