Divendres, 18 de juny de 2021 - Edició 1058
La República

Una seixantena d’entitats criden a la mobilització contra el TC aquest diumenge

Entitats socials, veïnals, culturals i partits polítics han fet aquest divendres una crida a la ciutadania a sortir al carrer en defensa dels “drets socials” i a participar de la manifestació que tindrà lloc diumenge a la Plaça Urquinaona de Barcelona. Les diferents plataformes convocants han coincidit a destacar la “cohesió social” per reclamar que “els drets no se suspenen”, dir “no al TC” i denunciar les “impugnacions del PP”. Els representants de la seixantena d'entitats que participen de la iniciativa han reclamat “no fer passos enrere” i han instat la ciutadania a reivindicar la “complicitat” amb les institucions i els tribunals per “preservar” els drets socials.

Redacció
Redacció 27/05/2016
Una de les veus d'aquesta crida ha estat la del president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, qui ha assegurat que “no hi ha qüestió nacional sense qüestió social”. Cuixart també ha subratllat l'”excepcionalitat” que té que tantes entitats diferents surtin “juntes al carrer” i ha destacat la lluita “colze a colze” per garantir la “cohesió social” dels catalans.
 
En representació dels partits polítics que donen suport a la iniciativa –CDC, ERC, PSC, ICV, EUiA i CUP- la presidenta de la sectorial d'igualtat i drets civils de CDC, Sílvia Requena, ha acusat el PP de ser l'únic “autor” responsable de les “impugnacions” que porten aquestes entitats a manifestar-se.
 
De la seva banda, el secretari general de la UGT a Catalunya, Camil Ros, ha cridat la ciutadania a defensar la “legitimitat” de la llei d'emergència social 24/2015 aprovada pel Parlament. “Quin risc contra la Constitució té garantir els drets socials?”, s'ha preguntat per després defensar que el TC “no ha de fer política”. Per part de CCOO, Carme Martínez ha posat en valor que una seixantena d'entitats s'ajuntin per reclamar “instruments” per combatre la “pobresa social i laboral”. Martínez ha demanat la “complicitat” de les institucions i els tribunals per anar “endavant” i no fer “passos enrere”. 
 
El president de la Confederació d'Associacions Veïnals de Catalunya, Jordi Giró, ha defensat la “cohesió dels barris” amb l'objectiu que es “reestableixin els drets” i “s'apliquin” les lleis del Parlament.
 
Les entitats convocants s'han aplegat aquest divendres a la Plaça dels Àngels de Barcelona i han representat una “deconstrucció” de totes aquelles “vulneracions” que es produeixen per “construir el nou país que volem”. Així, han rodejat un pòster d'un mapa de Catalunya amb capses de cartró, cadascuna d'elles representativa d'un dret que el “nou país” ha de “garantir”.