Dilluns, 20 de setembre de 2021 - Edició 1152
La República

Una prestigiosa revista britànica relaciona SCC amb el filofeixisme i l’entitat l’amenaça amb una denúncia

‘Societat Civil Catalana: l’ombra sinistra de l’extrema dreta espanyola a Catalunya’. És el títol d’un article de la revista sobre moviments d’extrema dreta britànica ‘Hope not Hate’, considerada com la més prestigiosa en la matèria a tot Europa. La peça d’investigació de Jordi Borràs destaca les múltiples relacions subterrànies entre Societat Civil Catalana i el filofeixisme tant espanyol com europeu. SCC Des del seu Twitter @societatcc_int acusa Hopenothate de publicar un article difamatori contra SCC, i alerta que es reserven el dret d'emprendre accions legals per intentar tacar el nom de l’entitat.

Redacció
Redacció 11/06/2015

Relacions amb la Fundación Nacional Francisco Franco i PxC

L’article diu que a l’acte de presentació de l’organització espanyolista van assistir membres de Plataforma per Catalunya, la Fundación Nacional Francisco Franco i Movimiento Social Republicano, relacionat amb el feixista britànic Nick Griffin i també amb Alba Daurada. A més, destaca que el president de SCC, Josep Ramon Bosch, també està barrejat amb l’extrema dreta, ja que el seu pare era un dirigent de Fuerza Nueva, amic personal de Blas Piñar i organitzador d’una missa cada 20 de novembre en honor a Francisco Franco durant dècades.

Homenatges a Franco

La publicació ‘Hope not Hate’ continua desgranant els presumptes nexes entre SCC i l’extrema dreta i recorda que Josep Ramon Bosch va assistir a un acte d’homenatge també al dictador Franco a Gandesa el 18 de juliol de 2013. També recorda que SCC va apadrinar el llibre ‘Nos Duele Cataluña’, de l’editorial ultra Galland Books. Amb tot, l’autor de l’article, el periodista Jordi Borràs, posa el crit al cel pel fet que la Unió Europea atorgués a aquesta entitat el premi ‘Ciutadà Europeu’.