Divendres, 17 de setembre de 2021 - Edició 1149
La República

Una majoria absoluta independentista és possible a Barcelona

Segons l'enquesta dels republicans que publica el diari ARA  CiU aconseguiria entre 11 i 12 regidors, seguit de Barcelona en Comú  que obtindria entre 8 i 9 regidors. En tercer lloc ERC n'obtindria entre 6 i 7, en quart lloc Ciudadanos podria irrompre amb fins a 5 regidors, i el cinquè lloc se'l disputarien el PSC i PP amb 4 regidors. Per últim la CUP podria entrar a l'ajuntament amb 2 O 3 regidors. Amb tot, el sondeig mostra un elevat nombre d'indecisos, un  32% de l'electorat, que encara no ha decidit l'opció de vot cara el 24-M, dels quals un terç dubta entre votar CiU o ERC.

Redacció
Redacció 14/05/2015

A Colau se li fa llarga la campanya
 
Les propostes poc treballades, l'ambigüitat i la vinculació amb ICV i la vella política, allunyen  Barcelona en Comú del gran resultat. Tot apunta que a Colau se li farà llarga la campanya, una percepció que comença a correr entre els periodistes que la segueixen. Propostes com la moneda i la Diagonal sense cotxes, o l’ambigüitat sobre la independència mostren un projecte buit de contingut.
 
La CUP, el vot útil i a més independentista
 
Manuel Delgado votarà la CUP, ja que considera inacceptable que ICV, responsable de l'actual model Barcelona, formi part de Barcelona en Comú.  L'antropòleg militant d'EUiA ha deixat clara la seva simpatia vers la CUP a qui considera els veritables revolucionaris i el vot útil.
 
Una campanya de l’ANC clara i contundent a favor de CiU, ERC i la CUP facilitaria aconseguir els 21 regidors independentistes a Barcelona
 
Mai  ha passat, mai hem tingut 21 regidors independentistes a la capital del país, ara ho tenim a tocar, tant sols falta una crida clara de l’ANC per fer-ho possible, però sembla que alguns prefereixen “la brega interna” que no la independència del país, una oportunitat perduda, malgrat tot esperem que Barcelona tingui 21 regidors independentistes