Dilluns, 21 de juny de 2021 - Edició 1061
La República

Una guia ensenya valencià als romanesos residents al País

La guia, de dimensions reduïdes per a facilitar la seva utilització, ofereix la informació bàsica per a poder mantenir una conversa en valencià, estructurada en dos blocs de contingut i un diccionari final. La iniciativa és només una de les accions de foment de l’ús del valencià que la Conselleria d’Educació està portant a terme. Aquestes guies de conversa es distribueixen en les oficines de turisme, en les oficines de promoció del valencià dels ajuntaments, en les oficines d’acollida, en restaurants i hotels, així com en la llibreria de la Generalitat.

Redacció
Redacció 08/01/2008

La Conselleria d’Educació valenciana editarà en breu la Guia de conversa Romanés-Valencià, amb la qual els més de 40.000 romanesos de la província de Castelló i els de la resta del País Valencià podran aprendre valencià, segons han informat fonts de la Generalitat. Aquesta guia s’uneix a les ja editades per la Conselleria des de 2006 en anglès, rus i francès.

El principal objectiu de l’obra és aconseguir la integració dels ciutadans romanesos que viuen al País Valencià, així com aquells que només hi passen temporalment. Per això, s’ha concebut com un material clar i manejable, que pretén facilitar el primer contacte dels visitants amb la llengua dels valencians. 

La Generalitat pretén treure també altres en àrab i alemany.