Dijous, 24 d'Octubre de 2019 - Edició 455
La República

Una excol·laboradora d’Aznar ataca Puigdemont en una conferència a Londres i fa el ridícul

Carles Puigdemont ha demostrat durant el viatge a Londres la seva actitud dialogant en el conflicte amb l’Estat, però no ha tingut problemes per ser contundent quan ha rebut atacs. Per exemple, la de l’exdirectora de l’Institut de la Dona espanyol durant l’últim any del govern de José María Aznar, Miriam Tey, que va anar a increpar-lo al torn de preguntes després de la conferència a la Chatham House de la capital britànica, segons el digital Geopolítica.cat. El president, però, va tenir prou cintura per respondre-li amb serenor però deixant-la en evidència. 

Redacció
Redacció 14/05/2016

Tey: “Quina autoritat es permet de portar els ciutadans fora de la llei?”

Miriam Tey li va etzibar: “Senyor Puigdemont, no us puc anomenat president perquè és xocant que sigueu aquí cercant suport internacional per vulnerar la llei espanyola i trencar-ne les institucions. Amb quin dret i quina autoritat es permet de portar els ciutadans de Catalunya fora de la llei, en contra de la voluntat de la majoria i els deixeu sense la protecció de la llei internacional, de l’europea i de l’espanyola? I, si us plau, no qüestioneu aquesta majoria, que va ser clarament representada en el pseudo-plebiscit en què els separatistes vau perdre el 27 de setembre, amb el 37% del cens de la població”.

Puigdemont: “A Catalunya un parlament votat per la gent que té majoria absoluta de partits independentistes”

El cap de l’executiu català no es va arronsar: “Vostè té la llibertat d’anomenar-me com vulgui. A casa diem que el nom no fa la cosa, sinó que la cosa fa el nom. I la cosa és que hi ha a Catalunya un parlament votat per la gent que té majoria absoluta de partits independentistes. I a Catalunya, i al Regne Unit, les lleis les fan els parlaments, no els presidents ni els grups d’influència. I quan fan una llei, l’aproven o no, i això ho fan les majories, que són dictades per la població. I la majoria dels votants van decidir que la majoria dels diputats que havien de fer lleis les havien de fer en un sentit de posar Catalunya en la línia de la independència. Per tant, quina autoritat? Aquesta”.

Tey ja va generar un escàndol donant suport al llibre 'Todas putas'

Es dóna la circumstància que Míriam Tey ja va generar un escàndol el 2003, quan ostentava la direcció de l’Institut de la Dona, ja que va donar suport el llibre ‘Todas putas’, un llibre que segons l’Institut de la Dona català, feia apologia de la violència de gènere. La directora de l’organisme català del moment, Joana Ortega, va dir que “la violència de gènere és un fet tan greu i intolerable que ningú, i menys encara un càrrec públic, hauria de poder fomentar-la, ni que sigui a través de la seva activitat privada”. Tey va arribar a anar al Senat a donar explicacions després de l’escàndol. 

Relacionats