Divendres, 30 de juliol de 2021 - Edició 1099
La República

Una avaria deixa 13 emissores de ràdio a les fosques a la demarcació de Girona

La xarxa de difusió i transport de senyal de l’empresa de comunicacions Abertis ha patit una avaria aquest matí a l’antena de Collserola (Barcelona) la qual ha afectat el repetidor de Rocacorba que dóna cobertura a la demarcació de Girona. Aquesta incidència s’ha iniciat a dos quarts de set del matí i ha afectat a un total de 13 emissores de ràdio: Catalunya Ràdio, IcatFM, Catalunya Informació, Catalunya Música, Rac 1, Rac 105, Flaixbac, FlaixFM, RNE 1, RNE 4, Ràdio Tele-Taxi, Ràdio Estel i Punto Ràdio – Onda Rambla. Segons ha informat Abertis a AraGirona.cat, l’avaria s’ha solucionat per Catalunya Ràdio a dos quarts d’onze del matí mentre que Rac1 ha recuperat la senyal a les dotze del migdia.

Redacció
Redacció 02/06/2010

Catalunya Ràdio, IcatFM, Catalunya Informació, Catalunya Música, Rac 1, Rac 105, Flaixbac, FlaixFM, RNE 1, RNE 4, Ràdio Tele-Taxi, Ràdio Estel i Punto Ràdio – Onda Rambla. Aquestes són les emissores que aquest matí han quedat a les fosques a la demarcació de Girona després que la xarxa de difusió i transport de l’empresa de comunicacions Abertis ha partit una avaria que ha afectat l’antena de Collserola (Barcelona) i de retruc els repetidors de Musara, Sant Pere de Ribes, Alpicat i Rocacorba (Girona).

Abertis ha assegurat a AraGirona.cat que els problemes registrats a la xarxa s’han iniciat a dos quarts de set del matí, afectant a totes les emissores d’àmbit nacional de més audiència. La primera a recuperar la senyal ha estat Catalunya Ràdio a dos quarts d’onze del matí, seguit de Rac 1 que ha tornat a emetre a les dotze del migdia.

El servei s’ha recuperat al 100% a partir de les dues del migdia i, segons apunta Abertis, també hauria afectat alguns operadors de telefonia mòbil com ara Orange. La companyia es responsabilitza de les incidències i assegura que treballa per a ‘evitar que es repeteixin problemes com aquest en un futur’.

Indignació a la xarxa
Les xarxes socials han servit d’altaveu aquest matí per a molts usuaris a l’hora de mostrar el seu malestar davant la caiguda de les emissores. En aquest sentit, Twitter és un exemple de molts oients que a primera hora del matí explicaven que no podien escoltar les emissions de freqüència modulada i confirmaven l’avaria. Les queixes al llarg del matí han arribat d’arreu del territori de la demarcació mentre molts es preguntaven quin era el motiu de l’apagada. L’indignació entre els usuaris ha quedat palès a mesura que avançava el dia i han començat a aparèixer comentaris sobre la possible causa de l’incident.