Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1101
La República

Un web permet valorar la confiança que generen els candidats a la presidència del Barça

Des d’aquest dijous, Sandro Rosell, Marc Ingla, Jaume Ferrer i Agustí Benedito ja són candidats oficials a la presidència del Futbol Club Barcelona, segons ha confirmat la Junta Electoral del Barça després de validar-los els suports. A Rosell li han acceptat 12.635 signatures, a Marc Ingla 4.288, a Jaume Ferrer 3.935 i Agustí Benedito ha vist aprovades 2.520 firmes. Per tal de valorar la confiança que generen els quatre candidats en termes de credibilitat, fiabilitat, intimitat i defensa dels propis interessos, uns aficionats blaugranes han creat el ‘Confiançatrom‘, una aplicació web que permet a tots els internautes valorar els candidats a la presidència. De moment ja han emès el seu vot més de 1.000 persones.

Redacció
Redacció 04/06/2010

Els quatre candidats poden presentar-se doncs a les eleccions a la presidència del Barça, que se celebraran aquest diumenge 13 de juny. Del 4 a l’11 de juny se celebrarà la campanya electoral i el dia 12 de juny tindrà lloc la jornada de reflexió prèvia als comicis. El secretari Josep Cubells ha agraït ‘l’esforç i la tasca minuciosa’ del Síndic del club, dels interventors de les candidatures i dels empleats del club. ‘Hem aconseguit que el procés de validació hagi transcorregut amb la màxima normalitat i transparència. És un orgull i demostra el bon estat de l’entitat’, ha afirmat Cubells.

A continuació, el director general Joan Oliver ha ofert una informació addicional que ja havia avançat a les candidatures. ‘La LFP ha fet arribar al club un informe sobre l’aval que haurà de constituir el nou president. Si el candidat guanyador reuneix els requisits per ser reconegut com a ‘junta continuista’ haurà d’avalar 27 milions mentre que, si no els compleix, haurà d’avalar 58 milions’, ha explicat Oliver. Així, si guanya la candidatura continuista de Jaume Ferrer hauria de presentar un aval de 27 milions d’euros. Per a la resta de candidatures, l’aval haurà de ser de 58 milions d’euros.