Dimarts, 27 de juliol de 2021 - Edició 1097
La República

Un total de 74 activitats formen la quarta edició de l’E-Week de Vic que arranca el proper dilluns

Un total de 74 activitats conformen la quarta edició de l’E-week, la setmana digital de Vic, que arrenca el proper dilluns 5 de novembre a la capital osonenca i que s’allargarà fins el dia 11 del mateix mes. En total l’E-week programarà conferències (16), jornades (3), taules rodones (5), presentacions (4), activitats de formació i cursos (30), tallers (6) i activitats lúdico-culturals (10). El lema d’aquesta quarta edició que s’ha presentat aquest dijous es ‘una setmana per a tothom’. Els caps de cartell d’aquesta edició són l’editor i fundador de la revista ‘Wired‘, Kevin Kelly, la professora italiana Sara Monaci, l’investigadora Lizzie Jackson i el basc Javier Díaz Noci.

Redacció
Redacció 02/11/2007

L’E-Week vol ser segons la Universitat de Vic i l’Institut Municipal de Promoció Econòmica (IMPEVIC), un espai de trobada de la societat civil, les empreses, l’administració i la Universitat per discutir, aprendre i debatre sobre el fenomen de les noves tecnologies. Un dels principals objectius de l’E-Week es encabir tot tipus d’activitats relacionada amb el món de les tecnologies digitals, des del nivell més acadèmic fins al més bàsics i els lúdics.

Tots els organitzadors han assegurat en la presentació que la iniciativa ‘està consolidada’ en aquestes 4 edicions en paraules del president d’IMPEVIC, Josep Burgaya que ha destacat les diferents vessants de la setmana. Burgaya ha dit que ‘degut al seu èxit’ en el futur ‘cal treballar amb una major segmentació’ pel que caldrà revisar el model de cara a les properes edicions amb més accions en el camp de les noves tecnologies al llarg de l’any.

Entre les principals activitats hi ha 3 jornades dirigides al sector empresarial. Aquestes estaran centrades en exemples empresarials tecnològics (dimarts), en la tecnologia al servei de la productivitat (dimecres) i una sobre els negocis electrònics (dijous).

Pel que fa a la formació i cursos l’E-Week programa 30 cursos que aquest any ofereixen 627 places gratuïtes. Els cursos de temàtica molt diversa estan repartits en cinc nivells, un més que l’any passat. Per inscriure’s i per primer cop cal contestar un qüestionari ‘per saber que el nivell del participant sigui l’adequat al nivell’ segons Pep Campàs, tècnic de noves tecnologies d’IMPEVIC. Entre aquests cursos hi ha ‘El primer pas en les tecnologies digitals’ o ‘Aprèn a utilitzar el telèfon mòbil’ (nivell 0), ‘Més enllà de google’ o ‘internet i cuina’ (nivell 1), ‘Fotografia i retoc digital’ o ‘Posicionament amb el GPS’ (nivell 2), ‘Linux i instal•lació de nodes i xarxes sense fils’ (nivell 3) o ‘Linq’ (de nivell4). El cinquè nivell seran uns tallers.

Segons Pep Campàs, les jornades i cursos ‘no són una aposta pel software lliure vers el software propietari’ si no que es volen donar coneixements perquè ‘cadascú utilitzi el que cregui més oportú’.

Les activitats es repartiran en un total de 13 espais de la ciutat com són l’edifici El Sucre, la Universitat de Vic, la fundació Mil•lenari, l’Aula del Punt Òmnia, el Museu Episcopal, el cibercafè Sobrevia, l’Aula del Seminari de Vic, l’estudi Mas de Bigues, el Jazz Cava, El Gravat, Aula Setciències, l’Institut del Teatre i el Club de jubilats Sant Jordi.

Kevin Kelly, el ponent estrella d’aquesta edició El principal cap de cartell serà Kevin Kelly, editor i fundador de la revista ‘Wired’, Kevin Kelly va ser un dels promotors d’aquesta revista. Actualment, és el Senior Maverick de la revista. Des de 1984 fins al 1990, va editar ‘Whole Eart Review’, un prestigiós diari de tecnologia. Kelly col•laborar en el llançament de ‘Well’, una de les comunitats en línia pioneres d’Internet. També és autor de dos ‘best-sellers’ mundials com ‘New Rules for the New Economy’ i ‘Out of Control’. Actualment, edita la revista ‘Cool Tools’.

Altres ponents destacats són la professora italiana, Sara Monaci i una de les autores de la guia de webs de la BBC, Lizzie Jacksón. Altres ponents destacats són Georgina Ramirez de Yahoo! Research Barcelona o els professors Javier Díaz i Ramon Salaverria.

L’E-week també tindrà una taula rodona sobre l’explosió de la TV per Internet, la coneguda com TV-IP. En ella, hi participaran Vincent Pardal (Vilaweb) i representants de diverses empreses del sector televisiu.

Una de les novetats més destacades és el fet que algunes de les xerrades es podran seguir des de la xarxa Internet.