Dissabte, 24 de setembre de 2022 - Edició 1521
La República

Un total de 179 pastisseries catalanes vendran panellets sota un segell d’autenticitat com producte tradicional

Un total de 179 pastisseries catalanes vendran les seves panellets per a la festa de ‘La Castanyada’ sota un distintiu comunitari que els identificarà com Especialitats Tradicionals Garantides (ETG), segons ha informat la Conselleria d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural. D’aquests establiments, 125 es troben en la província de Barcelona, 33 a Girona, 12 a Tarragona i 9 a Lleida. Des de 2002, el nombre de pastisseries que oferix panellets sota aquest segell d’autenticitat ha augmentat de 56 a les 179 actuals.

Redacció 31/10/2007

El distintiu agroalimentari ETG d’aquests dolços catalans, atorgat per la Unió Europea, es dóna als productes agrícoles i alimentaris amb unes característiques específiques quant als mètodes tradicionals de producció i no està reservat a una zona geogràfica concreta, amb el que protegeix una recepta tradicional. Els panellets formen part de la gastronomia catalana tradicional com postres típiques de la festa de Tots els Sants i per la La Castanyada.

En total, el Gremi de Pastisseria de Barcelona preveu unes vendes de 920.000 quilos d’aquest dolç, dels quals 690.000 s’adquiriran a la província de Barcelona. Aquesta temporada, el preu mig del quilo oscil·larà entre els 32 i els 40 euros. Els pastissers de la capital catalana van calcular que una safata assortida, el producte que cada any té la major demanda, pot costar entre 20 i 25 euros.