Dimarts, 15 de juny de 2021 - Edició 1055
La República

Un tècnic de la CUP a BCN defensa la violència okupa amb comentaris agressius i masclistes

Un responsable tècnic de la CUP al districte de Nou Barris de Barcelona, Francisco Garrobo, s’ha ‘saltat’ la filosofia de la seva formació aquest matí a Twitter quan ha entrat a debat amb uns usuaris que estaven criticant les destrosses provocades pels okupes a Gràcia aquesta nit i que carregaven contra les okupacions de propietats privades. El treballador cupaire ha etzibat a un d’ells “Te jodes, @egel71, ocupa y no te quejes tanto cojones. Parásito!”, en un ‘tweet’ amb to agressiu que ha esborrat.

Redacció
Redacció 24/05/2016

A una altra, que li demanava irònicament que li deixés entrar a casa seva en tant que no creu en la propietat privada, li ha dit: “Aquí me tenéis… Además con condones suficientes y ganas de muntar un fiestón!!! Os apuntáis???”. La usuària que ha rebut el comentari, @gallifantes, s’ha sentit ofesa i ha qualificat el comentari com a masclista, cosa que ha provocat les disculpes de Garrobo, que també ha eliminat la piulada.
 
Francisco Garrobo ja va ocupar titulars durant la ‘cèlebre’ assemblea de la CUP de Sabadell el 27 de desembre, quan es va difondre als mitjans de comunicació la seva presència a la trobada, tot i que fa anys havia estat militant actiu de Ciudadanos i UPyD. La hemeroteca també recorda que en l’acampada dels indignats del 15-M, el 2011, va ser un dels impulsors del no reconeixement del dret d’autodeterminació de Catalunya en les assemblees. Amb tot, quan es va publicar als mitjans la implicació de Garrobo amb la CUP el desembre passat, el regidor del partit a Barcelona Josep Garganté el va defensar mitjançant una piulada.