Dijous, 5 d'agost de 2021 - Edició 1106
La República

Un crític de cinema roba el Goya al català Albert Solé

El documentalista Albert Solé ha pogut recuperar el Goya guanyat per ‘Bucarest, la memòria perduda’. Segons ha explicat a l’ACN ahir a la nit va rebre una trucada del subdirector del Mundo que li notificava que tenien el seu Goya guardat a la caixa forta del diari. Aquest dimarts el podria haver anat a recollir de mans del director però Solé ha explicat que ell no hi pot anar i que hi anirà algú de l’Acadèmia. Segons Solé ha estat un episodi lamentable i ha assegurat que qui li va robar l’estatueta es va equivocar si el que volia era protestar ‘contra el nepotisme i el sectarisme del cinema espanyol’, segons publica el Mundo. ‘Havia d’haver robat una estatueta relacionada amb la industria del cinema i no la meva’.

Redacció
Redacció 03/02/2009

El cineasta ha manifestat el seu disgust per tal i com han anat les coses ja que creu que aquesta anècdota ha enterbolit el que per a ell és realment important que és la consecució del guardó. Albert Solé ha dit que tot plegat li planteja moltes preguntes i molts dubtes. ‘D’entrada aquest crític que diu que va robar la meva estatueta com a mesura de protesta contra el cinema espanyol és un delinqüent que va abusar de la bona fe da la vigilant del guardaroba’, ha dit Solé. El cineasta ja ha manifestat que no denunciarà el lladre ‘perquè això encara li donaria més publicitat’, ha dit i ha afegit que li ha molestat molt l’espectacularitat que ha tingut l’incident.

Solé va deixar l’estatueta al guardaroba de la discoteca on se celebrava la festa posterior al lliurament dels Goya. Quan el va anar a recollir la noia que vigilava el guardaroba li va dir que li havia donat a un home amb ulleres. En arribar a Barcelona sense el seu Goya, Solé va recordar-li al lladre que el premi ‘només té valor simbòlic’ i que per a ell era important ‘recuperar-lo’. Un cop ha acabat l’episodi Solé ha manifestat que ell es dóna per satisfet en haver recuperat el guardó i veure’l a la seva prestatgeria ‘que és on ha d’estar’.