Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Un sospitós de l’atemptat de Bombai va arribar des de Barcelona

|

- Publicitat -

El Govern pakistanès ha admès avui públicament que una ‘part’ dels atemptats del passat 26 de novembre a la ciutat índia de Bombai en què van morir 179 persones es va orquestrar en el seu territori i ha anunciat que s’ha obert ja una causa, en relació amb la informació enviada per l’Índia sobre el cas, en què estan imputades deu persones, entre les quals hi ha l’únic supervivent dels atacs simultanis.

Malik ha precisat que un dels sospitosos detinguts havia estat atret per tornar al Pakistan des de Barcelona al qual va identificar com Javed Iqbal i qui hauria portat a la detenció d’altres sospitosos. Alhora, ha dit que els investigadors han descobert que alguns fons transferits des d’Itàlia i l’Estat espanyol es van utilitzar per finançar l’atemptat, així com targetes telefòniques SIM austríaques, i ha parlat també d’una connexió amb la ciutat estatunidenca de Houston.

Publicitat

Els Països Catalans, feudo de delinqüents

Recordem que a principis de mes, tretze persones foren detingudes a Barcelona i València en una operació ordenada pel jutge de l’Audiència Nacional espanyola, Grande-Marlaska. Als detinguts se’ls acusa de falsificació documental que podria estar vinculat a una xarxa de terrorisme islamista. En aquesta operació recordem que es va detenir a un membre del PSC, que el mateix partit no va confirmar fins passats dies.

Un peix gros

Els Mossos d’Esquadra van detenir anit a Pineda de Mar (Maresme) un membre de la Camorra napolitana sobre el qui pesava una ordre de detenció i extradició d’Itàlia.

L’individu té una sentència pendent per dos delictes d’homicidi, tràfic de drogues i pertinença a organització criminal.

Pietro M., de 50 anys i nascut al municipi italià de Nocera, era un dels membres buscats de la Camorra i tenia antecedents per tinença d’armes i diversos robatoris amb intimidació. La investigació podria haver-se portat a terme amb èxit gràcies a la col·laboració entre els Mossos i la policia italiana.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut