Dijous, 29 de juliol de 2021 - Edició 1098
La República

Un sindicat dels Mossos considera “roí” el comportament de ‘El Periódico’

L'SME creu la versió de Forn i Trapero i veu “roí” insinuar que es podien haver evitat els atemptats, però demanar la seva dimissió si han mentit.

Redacció
Redacció 01/09/2017
El Sindicat dels Mossos d'Esquadra (SME) demana treure del debat polític el possible avís dels serveis d'intel·ligència nord-americans a la policia catalana sobre un probable atemptat terrorista a la Rambla de Barcelona aquest estiu. El sindicat diu que és “roí i una manca de respecte absoluta” insinuar que es podria haver evitat l'atemptat per un “simple avís”, i assegura que “quan una cèl·lula formada vol actuar, farà mal sí o sí, matant i morint a l'acte”.
 
Per això, defensa la “gran actuació” policial i es creu la versió donada pel conseller d'Interior, Joaquim Forn, i el major del cos, Josep Lluís Trapero, a qui demanaran la dimissió si es demostra que han mentit.

Cooperació entre cossos policials

 
En un comunicat, l'SME lamenta que amb el debat “estèril” i “esperpèntic” es vol “tirar per terra” l'actuació dels Mossos. En el mateix sentit, recorden que els terroristes de Ripoll van “improvisar” després que explotés la casa d'Alcanar, i que l'objectiu inicial era la Sagrada Família.
 
Per últim, el sindicat demana comunicació i cooperació entre cossos policials, “sense més ximpleries per qüestions personals o polítiques”, així com dotar tots els agents de tots els cossos d'armilles antibales, armes llargues i formació antijihadista.