Dimecres, 28 de juliol de 2021 - Edició 1098
La República

Un remolcador accidentat provoca un nou vessament al Port de Tarragona

Després del vessament de petroli que va patir la costa de Salou aquest cap de setmana, aquest dimecres un remolcador amb bandera de les Illes Maurici ha patit un accident al Port de Tarragona mentre treballava en les operacions per a l’ampliació del moll de la química i ha vessat part del combustible del que disposava. El remolcador ha topat amb una draga, fet que ha originat un forat en un tanc de dièsel d’ús diari que ha vessat el seu contingut a l’aigua portuària. Tot i que pel moment es desconeix la quantitat exacta de gasoil vessat, el patró del remolcador ha explicat que el tanc té una capacitat de set metres cúbics, encara que no estava ple. Efectius i mitjans de l’Autoritat Portuària i de Capitania Marítima treballen a hores d’ara per controlar i netejar la taca de gasoil. Segons ha informat la subdelegació del govern espanyol a Tarragona, en produir-se el vessament s’ha activat el pla de contingències del Port de Tarragona en fase verda i el de Capitania Marítima del Ministeri de Foment.

Redacció
Redacció 12/01/2011

En els treballs de neteja participen les embarcacions de Salvament Marítim Guardamar Polimia i Salvamar Diphda, així com tres embarcacions pelicans de l’empresa Ecolmare i dues més de l’empresa Boteros Amarradores de Tarragona. L’helicòpter Helimer 213 de Salvament Marítim ha fet tasques d’avaluació de la zona afectada. També s’han posat barreres per acotar la dàrsena i les embarcacions afectades, mentre que els vaixells de suport recullen les restes vessades amb material absorbent.

Es tracta del quart vessament de combustible a la costa de la demarcació de Tarragona des del 22 de desembre passat, quan hi va haver una fuita de cru a la plataforma Casablanca de Repsol davant de la costa del delta de l’Ebre. Diumenge passat, es van detectar dues noves fuites de petroli al mar, davant de Salou i la Pineda, al Tarragonès.